Jordan Sonnenblick – Notes from the midnight driver (1e recensie)

Alex gaat het zijn vader betaald zetten. Hij is ervandoor gegaan, nota bene met een oude lerares van Alex. Dus Alex zet het op een zuipen, pakt de auto van zijn moeder en... eindigt in de tuin van de buren, waar hij de tuinkabouter een kopje kleiner maakt. Al heeft Alex de straat nooit gehaald, toch krijgt hij een proces voor rijden onder invloed aan zijn broek, dat resulteert in een taakstraf. Hij moet honderd uur lang de meest chagrijnige, onmogelijke oude man van het bejaardencentrum gezelschap houden. Solomon Lewis maakt Alex het leven zuur met ongevraagd advies, vreemde Jiddische uitspraken en door voortdurend aan Alex' niet-meer-dan-een-gewone-vriendin Laurie te refereren als 'je vrouw'. Maar als Sol Alex op een dag betrapt, en even later de lang gesloten locker van Sol opengaat, blijken de twee een belangrijke passie te delen: de gitaar. En juist als er een vriendschap lijkt te ontstaan - met de nodige conflicten, dat wel - wordt het Alex eens te meer duidelijk dat Sol er niet altijd zal zijn. Tijd dus om Sol het podium op te krijgen!

Boekinformatie
Schrijver: Jordan Sonnenblick
Titel: Notes from the midnight driver
Uitgeverij: Lemniscaat
Jaartal: 2009
Bladzijden: 184
Vertaler: Annelies Verhulst
ISBN: 9789047701552
Genre: zonder genre
Leeftijd: 12+
knop meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Miriam (ouder dan 18 jaar)
Heb je het boek uitgelezen?
Ja
Wat vind je van het boek?
★★★★☆ – goed
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het boek heeft een mooie voorkant, Ik vond de tekst op de achterkant leuk
Welke steekwoorden passen bij het boek?
cool, grappig, mooi, ontroerend, realistisch, verrassend
Hoe kom je aan het boek?
Zelf gekocht
Zitten er plaatjes (illustraties) in het boek?
Nee
Wat vind je leuk aan het boek?
Alex verteld met heel veel humor over wat hem allemaal gebeurd tijdens zijn taakstraf nadat hij in een dronken bui de auto van zijn moeder pakte en eindigde in de tuin van de buren waar hij de tuinkabouter een kopje kleiner maakt. Ik moest meerdere keren echt lachen maar het verhaal is ook ontroerend en raakt je.
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Alex moet voor zijn taakstraf een bejaarde man bezoeken. Het blijkt dat de man Alex’ zijn gitaarspel erg kan waarderen. Tijdens het concert dat Alex organiseerd in het bejaardentehuis komt Alex er op spectaculaire wijze achter waarom de man zo van gitaarmuziek houdt.
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Zitten er moeilijke woorden in het boek?
Nee
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ik wil andere boeken van deze schrijver lezen
Aan wie zou je dit boek aanraden?
Iedereen want het is een leuk boek. De titel is engels maar dat komt omdat het boek uit de serie made in the usa komt. Het is verder gewoon nederlands!

Geef een antwoord