Manon Sikkel – Een koffer met geld (1e recensie)

Elvis Watt is de rijkste jongen van het stadje Sonsbeek. Sinds hij een envelop met daarin twee miljoen heeft gekregen, kan hij kopen wat hij wil: honderd potten pindakaas, een helikopter of een huis met een zwembad op het dak. Er zijn alleen geen winkels meer waar hij iets kan kopen, want die zijn een voor een dichtgegaan. Het stadje lijkt wel een spookstad. Kan Elvis Sonsbeek nog redden? Of heeft hij hulp nodig van de rijkste man ter wereld: Benjamin Spoek?

kno meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Femke (10-12 jaar)
Heb je het boek uitgelezen?
Ja
Wat vind je van het boek?
★★★★☆ – goed
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik heb al andere boeken uit dezelfde serie gelezen
Welke steekwoorden passen bij het boek?
grappig, kort, leuk, verrassend
Hoe kom je aan het boek?
Als cadeau gekregen
Zitten er plaatjes (illustraties) in het boek?
Ja
Heb je net ‘ja’ ingevuld? Waarvoor worden de plaatjes gebruikt?
Als versiering
Wat vind je van de plaatjes? Passen ze bij de tekst?
plaatjes passen goed bij het verhaal en is wel leuk om tussendoor wat plaatjes te zien.
Wat vind je leuk aan het boek?
Dat het half realistisch is en voor de helft niet . Dat je denkt dat sommige dingen echt kunnen gebeuren
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Het eerste deel was beter vond ik. Na het lezen van deel 1 wilde ik heel graag weten hoe het verder zou gaan. Was soort open einde dus toen deel 2 kwam wilde ik het wel lezen maar ik vind deel 1 toch beter.
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemakkelijk
Zitten er moeilijke woorden in het boek?
Weet ik niet
Heb je net ‘ja’ ingevuld? Kun je dan een voorbeeld geven van moeilijke woorden? Wat heb je gedaan toen je deze woorden tegenkwam?
Voor mij zaten er geen moeilijke woorden in en was het makkelijk te lezen ik weet niet of iedereen van mijn leeftijd dat ook vind .
Wil je het boek nog een keer lezen?
ik denk niet dat ik het nog een keer wil lezen misschien als ik een tijdje wacht en dan eerst weer deel 1 lees en dan gelijk deel 2 er achter aan. Een deel 3 hoeft niet zo voor mij of het moet een heel ander verhaal worden.
Aan wie zou je dit boek aanraden?
Jongens en meisjes van de bovenbouw van de basisschool