Michael Reefs – Duister carnaval (4e recensie)

boekomslag Michael Reefs - Duister carnaval (De Bieb-bende 2)

De Bieb-bende werkt aan een grote praalwagen voor carnaval. Ze hopen daarmee de eerste prijs in de wacht te slepen. Maar al snel keert het onheil terug. Melanie is ervan overtuigd dat ze deze maand weer al hun krachten nodig zullen hebben om de tweede Hemelrijder te redden en te ontkomen aan de Man met de Bijl. Maar dat is nog niet zo gemakkelijk, nu Roy zich plotseling tegen hen lijkt te keren en een geheimzinnige tweeling roet in het eten gooit.

kno meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Femke (10-12 jaar)
Heb je het boek uitgelezen?
Ja
Wat vind je van het boek?
★★★★☆ – goed
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik heb al andere boeken uit dezelfde serie gelezen
Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, cool, spannend
Hoe kom je aan het boek?
gehad voor recensie te maken
Zitten er plaatjes (illustraties) in het boek?
Ja
Heb je net ‘ja’ ingevuld? Waarvoor worden de plaatjes gebruikt?
Als versiering
Wat vind je van de plaatjes? Passen ze bij de tekst?
plaatjes zijn er niet veel maar passen wel bij het verhaal
Wat vind je leuk aan het boek?
het is een goed vervolg op het eerste boek van de Bieb-bende. Het gaat over vijf vrienden die een spannend avontuur beleven. Het zijn gewone kinderen en je leest ook gewoon dagelijkse dingen over ze. Hierdoor lijkt het net of het iedereen kan gebeuren wat ze mee maken en dat maakt het boek extra leuk
Wat vind je niet leuk aan het boek?
Dat de kaft anders getekend is en het boek heeft niet dezelfde maat als deel 1. De illustratie op de kaft van deel 1 is mooier. De Man met de Bijl is daar veel mooier dan op deel 2 en dat vind ik jammer. Van een serie vind ik het juist mooi als het in dezelfde stijl is.
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Het boek heeft na elk hoofdstuk een QR code die kan je scannen voor meer informatie. Maar dat heb ik een keer gedaan om te kijken maar daarna niet meer. Vind ik niet nodig als ik lekker aan het lezen ben. Ook is er een website, facebookpagina en boekentrailer.
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Zitten er moeilijke woorden in het boek?
Nee
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ik wil andere boeken van deze schrijver lezen, Ik wil het volgende boek uit deze serie lezen
Aan wie zou je dit boek aanraden?
bovenbouw basisschool, brugklas, jongens en meisjes