boekomslag R.J. Palacio - Wonder

Auggie Pullman is geboren met een gezichtsafwijking, en ook na veel operaties ziet hij er nog heel ongewoon uit. Hij doet zijn best niet op te vallen, maar mensen schrikken als ze hem zien, en ze staren of kijken weg. Als hij tien is gaat hij voor het eerst naar een gewone school. Auggie is bang dat hij niet geaccepteerd zal worden, en hij krijgt gelijk. Zijn klasgenoten negeren hem en sommigen beginnen hem te pesten. Maar er is één meisje dat zich niet door Auggies uiterlijk laat afschrikken.

knop meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Daphne (10-12 jaar)
Heb je het boek uitgelezen?
Ja
Wat vind je van het boek?
★★★★★ – geweldig
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het boek heeft een mooie voorkant, Ik vond de tekst op de achterkant leuk, Andere mensen zeiden dat het een leuk boek is
Welke steekwoorden passen bij het boek?
cool, geheimzinnig, interessant, lang, leuk, logisch, ontroerend, realistisch, spannend, zielig
Hoe kom je aan het boek?
op school bieb
Zitten er plaatjes (illustraties) in het boek?
Nee
Wat vind je leuk aan het boek?
Voor mij is halloween de mooiste feestdag van de wereld. zelf nog mooier dan kerst. ik mag me verkleden. ik mag een masker voor mijn gezicht.ik mag net als alle andere kinderen met een masker over straat en niemand vind dat ik er raar uitzie. Ik wou dat het elke dag halloween was.
Wat vind je niet leuk aan het boek?
ik vind alles leuk
Is er iemand uit het boek die je in het echt zou willen ontmoeten? Wat zou je dan samen gaan doen?
nee
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
het is echt een aanrader het gaat over een jongen met een afwijking op zijn gezicht. Het is een aanrader omdat er zoveel leuks gebeurt in het boek. Soms kreeg ik ook echt tranen ik zou hem echt lezen
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Zitten er moeilijke woorden in het boek?
Nee
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ja, ik wil het boek nog een keer lezen, Ik wil andere boeken van deze schrijver lezen
Aan wie zou je dit boek aanraden?
ik denk kinderen van tien jaar en ouder en het boek is voor jongens en meisjes even leuk.