Maanden geleden, om precies te zijn op 13 november, was ik een dagje in Amsterdam. Natuurlijk ben ik toen ook in een boekwinkel geweest, bij Scheltema. Nou ja, eigenlijk ben ik voornamelijk op de jeugdboekenafdeling geweest. Deze afdeling zit op de tweede verdieping.

IMG_8855
Scheltema is in kerststemming
IMG_8856
jeugdboekenafdeling
IMG_8857
gouden megadikke Fantasia-boeken
IMG_8859
nog meer jeugdboeken

Bij de jeugdboekenhoek zit ook een lees- en speelhoek waar je lekker kunt lezen en een kopje koffie of thee kunt drinken. Ik kan me voorstellen dat het hier in het weekend gezellig druk is…

Op de vierde verdieping vind je tweedehands en afgeprijsde jeugdboeken. Heerlijk om langs alle planken te lopen op zoek naar een leuk boek.

IMG_8861
afgeprijsde jeugdboeken
IMG_8862
tweedehands boeken

Conclusie

Scheltema heeft een mooi assortiment aan kinder- en jeugdboeken. De jeugdafdeling is niet heel erg groot, maar ik denk dat er voor iedereen wat leuks te vinden zal zijn. En anders kun je altijd een boek laten bestellen. Wat ik vooral erg leuk vond zijn de afgeprijsde en tweedehands jeugdboeken. Hier staan zowel oude als nieuwe jeugdboeken. Ik vind het heerlijk om langs alle planken te lopen.

Informatie

Scheltema Boekverkopers, Koningsplein 20, 1017 BB Amsterdam