boekomslag Michael Reefs - De tijdwachter (De Bieb-bende 3)

De vijf vrienden van de Bieb-bende vinden tijdens een museumbezoek de eerste aanwijzing van de derde Hemelrijder. In een verweerde hal diep onder de heuvel stuiten ze op het mysterieuze Rad van de Tijd. Wanneer ze hier vijf maal aan draaien, belanden ze plotseling in het jaar 536, het jaar waarin de Hemelrijders werden vermoord. Daar krijgen ze niet alleen hulp van een boerenjongen, maar ook van een mysterieus meisje dat vreemde aanwijzingen geeft. Wie is zij en waarom kan alleen Valerie haar zien?

knop meer info over boek

Over het verhaal

Recensie van Femke (10-12 jaar)
Heb je het boek uitgelezen?
Ja
Wat vind je van het boek?
★★★☆☆ – gemiddeld
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik heb al andere boeken van deze schrijver gelezen, Ik heb al andere boeken uit dezelfde serie gelezen, Ik was nieuwsgierig hoe het verder zou gaan met de serie
Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, cool, leuk, spannend, vrolijk
Hoe kom je aan het boek?
Zelf gekocht
Zitten er plaatjes (illustraties) in het boek?
Nee
Wat vind je van de plaatjes? Passen ze bij de tekst?
Er zitten geen plaatjes in het boek ,dat vond ik wel jammer…. Een paar tussendoor had ik wel leuk gevonden.
Wat vind je leuk aan het boek?
Het lijkt me heel moeilijk als je een serie schrijft om dat toch originele ideeen te hebben over hoe het verder gaat. Zeker als het zoveel delen worden. Maar ik vond dat in dit boek goed gelukt.
Verder vond ik het leuk dat ze echt terug gaan in de tijd, dat vond ik goed gevonden en goed gedaan !
Wat vind je niet leuk aan het boek?
Voor mij had het wel wat enger gemogen en omdat het voor mij wat makkelijk was was het te snel uit..
Is er iemand uit het boek die je in het echt zou willen ontmoeten? Wat zou je dan samen gaan doen?
Misschien zou ik zelf wel eens in de tijd willen reizen en om een hoekje willen kijken…
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Ik vond het heel bijzonder dat ik met mijn ouders naar de boekpresentatie was geweest. Dat was heel spannend. Over het tweede deel had ik met mijn moeder een recensie voor boekenbijlage gemaakt en nu staat mijn naam in het boek ! Dat vind ik heel cool ! Ik wil mijn boekbespreking ook doen over de Biebbende.Ook dat het een serie is met codes en een site. Ik denk dat veel kinderen uit mijn klas dat leuk zullen vinden maar het boek gewoon nog niet kennen.
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemakkelijk
Zitten er moeilijke woorden in het boek?
Weet ik niet
Heb je net ‘ja’ ingevuld? Kun je dan een voorbeeld geven van moeilijke woorden? Wat heb je gedaan toen je deze woorden tegenkwam?
Voor mij waren de woorden makkelijk maar misschien voor iemand anders niet.
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ik wil het volgende boek uit deze serie lezen
Aan wie zou je dit boek aanraden?
Voor bovenbouw van de basisschool.Voor jongens en voor meisjes. Ik denk niet voor ouder dan de basisschool omdat het dan misschien te makkelijk is geschreven.