Op bezoek bij kinderboekwinkel Ver van hier (Rotterdam)

logo ver van hier

Sinds november 2014 heeft Rotterdam een tweede kinderboekwinkel, Ver van Hier. Of eigenlijk is dit een combinatie van een kinderboekwinkel en een café. Ze hebben heerlijke koffie en thee, taart, lekkere broodjes en veel ranja en zelf te smeren boterhammen. Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk dat ze boeken hebben.

Ver van Hier heeft boeken voor alle leeftijden en als je een boek zoekt dat niet in de winkel staat kan het altijd voor je besteld worden. Er worden niet alleen Nederlandstalige boeken verkocht, maar ook veel Engelstalige boeken. Dit kunnen Engelse boeken zijn of vertalingen van Nederlandse boeken, zoals “Letter for a king” van Tonke Dragt.

Ik kom graag bij Ver van Hier, omdat het hier gezellig is. Petra, de eigenaar van de winkel, en ik hebben leuke plannen voor een samenwerking van Ver van Hier & Ikvindlezenleuk. Zo is inmiddels de eerste recensie geschreven door iemand die een leesexemplaar van een boek bij Ver van Hier heeft gekregen.

Ver van Hier heeft nog iets bijzonders. Het is de eerste boekwinkel waar een speciale hoek is ingericht door Circus Patz, de CircusPatz Avonturen*instore. Circus Patz maakt hele mooie kinderboeken, waarin je zelf op avontuur kunt gaan en alle boeken kun je nu bij Ver van Hier bekijken en kopen.

Dus, als je in het noorden van Rotterdam woont en op zoek bent naar een leuke boekwinkel, ga dan eens kijken bij Ver van Hier. Neem je ouders mee! Dan kun jij rustig een boek uitzoeken terwijl je ouders een kopje koffie drinken met een stukje taart. Er is gratis wifi, dus ze kunnen zelfs werken als ze dat willen.

prentenboeken
ingang van de winkel
Patz in de Circus Patz instore
genieten van thee en taart
het café
leuke menukaarten
boekenkasten
nog meer boekenkasten
stapeltje van mijn boekenleggers
relaxbank en speelhoek
de bar

Informatie

Ver van Hier, Kleiweg 69, Rotterdam

het logo komt van de Facebookpagina van Ver van Hier, de foto’s zijn door mijzelf gemaakt