Gonneke Huizing – Voetbalstrijd, kopkansen en #blundertweets (2e recensie)

Voetbalstrijd: 'Ik lig eruit,' zei ik nog een keer. 'Uit de C1 bedoel je?' vroeg papa verschrikt. 'Ik bedoel dat ik als verdediger moet spelen. Ze vinden me niet goed genoeg als centrale middenvelder,' zei ik bitter. || Kopkansen: Samen met Manuelo, die ook verdedigt, ging ik het koppen oefenen. Ik kop best goed, tenminste, mijn trainer zegt dat mijn koptechniek oké is. Maar het moet nog wat krachtiger, met wat meer durf. Ja ja, ik doe mijn best. || #Blundertweets: 'Die tweets had ik gewoon niet mogen sturen,' zei ik. 'Nee, ze getuigen bepaald niet van veel respect,' zei de rector. 'We zullen je ouders inlichten en overleggen over een gepaste straf.' De schrik schoot me weer in de benen. 'Toch niet van voetbal af?' Dat zou de allerergste straf zijn. Ik voelde dat ik bijna in tranen uit zou barsten.

Boekinformatie
Schrijver: Gonneke Huizing
Titel: Voetbalstrijd, kopkansen en #blundertweets
Uitgeverij: Holland
Jaartal: 2013
Bladzijden: 144
Illustrator: Saskia Halfmouw
Genre: school, sport
Leeftijd: 10+
knop meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Demian (10-12 jaar)
Heb je het boek uitgelezen?
Ja
Wat vind je van het boek?
★★★★☆ – goed
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het boek heeft een mooie voorkant, Ik vond de tekst op de achterkant leuk
Welke steekwoorden passen bij het boek?
leuk, spannend, verrassend
Hoe kom je aan het boek?
van de biebjuf op school
Zitten er plaatjes (illustraties) in het boek?
Ja
Heb je net ‘ja’ ingevuld? Waarvoor worden de plaatjes gebruikt?
Als versiering
Wat vind je van de plaatjes? Passen ze bij de tekst?
ja het zijn mooie plaatjes
Wat vind je leuk aan het boek?
het gaat over voetbal en ik zit zelf ook op voetbal
Wat vind je niet leuk aan het boek?
eigenlijk niks
Is er iemand uit het boek die je in het echt zou willen ontmoeten? Wat zou je dan samen gaan doen?
Nigel gaan voetballen hij kan heel goed voetballen
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
ik vind het een aanrader voor de mensen dia van voetbal houden
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Zitten er moeilijke woorden in het boek?
Weet ik niet
Heb je net ‘ja’ ingevuld? Kun je dan een voorbeeld geven van moeilijke woorden? Wat heb je gedaan toen je deze woorden tegenkwam?
nee
Wil je het boek nog een keer lezen?
Nee, ik wil het boek niet nog een keer lezen
Aan wie zou je dit boek aanraden?
de kinderen die van voetbal houden

[extra_info]

Geef een antwoord