Sinds 1 juni is de app Vakantiebieb weer online. Via deze app (te downloaden via de Appstore of Google Play Store) kun je t/m 31 augustus gratis e-boeken lezen. Deze app is een cadeautje van de bibliotheken. Om gratis boeken te kunnen lezen, moet je je registreren via de app. Je kunt dan boeken downloaden en lezen waar je ook bent.

Daniëlle Bakhuis – Wat als…
Ploegsma 2013, 128 bladzijden, 12+
Lees de recensie(s) over dit boek
Jade heeft haar verleden als pester diep weggestopt in haar geheugen. Maar dat verandert als Zoë na jaren van afwezigheid weer terug op school is. Jade wil niets liever dan sorry zeggen, maar daar denkt Zoë heel anders over. Dan vindt Jade een dreigbriefje in haar kluis. En nog één. En nog één. Want wat als sorry zeggen niet genoeg is?

Els Beerten – Eén mens is genoeg
Querido, 2014, 256 bladzijden, 15+
In een muzikaal gezin in Limburg gaat het na de plotse dood van de vader helemaal mis. Het jonge meisje Juliette en haar broer Louis proberen tegen de verdoken tirannie van hun moeder op te boksen. Als alles ontspoort, besluiten ze elders een nieuw leven te beginnen. In Een mens is genoeg hebben de hoofdrolspelers bitter weinig vat op hun eigen leven. Omstandigheden maken of kraken hun dromen. Maar vriendschap vermag veel.

Lotte Boot – Smiley
Betram + de Leeuw Uitgevers 2013, 239 bladzijden, 15+
De Mexicaanse Julia is veertien als ze verliefd wordt op Dante, een lokale bendeleider van de StreetMaffia, de meest beruchte latinogang van Amerika. Bij haar homeboys en homegirls vindt Julia de familie die ze nooit heeft gehad. Lid van de gang ben je voor het leven, maar wanneer het geweld meedogenlozer wordt, wil ze eruit. Julia besluit informant te worden voor de FBI. Tot ze onverwachts zwanger raakt, en haar dubbelrol tot een gevaarlijke confrontatie leidt.

Jozua Douglas – De vreselijke tweeling
De Fontein 2014, 208 bladzijden, illustraties van Elly Hees, 10+
Lees de recensie(s) over dit boek
Max en Lot houden van grappen uithalen en dat is niet naar de zin van hun ordelijke moeder. Ze maken het écht te bont door hun vader in een hond om te toveren. En ze hebben maar tien uur de tijd om een hersteldrankje toe te dienen! Het wordt een spannende race tegen de tijd.

John Flanagan – De ruïnes van Gorlan (Grijze jager 1)
Gottmer, 2007, 286 bladzijden, vertaald door Laurent Corneille, 10+
Lees de recensie(s) over dit boek
Will is klein voor zijn leeftijd, maar razendsnel en niet dom. Zijn hele leven heeft hij ervan gedroomd om ridder te worden, net als zijn vader, die hij nooit heeft gekend. Hij is dan ook hevig teleurgesteld als hij afgewezen wordt voor de krijgsschool van kasteel Redmont. In plaats daarvan wordt hij toegewezen aan Halt, de mysterieuze Grijze Jager wiens grootste talent lijkt te zijn dat hij zich onopvallend door het rijk kan verplaatsen.

John Flanagan – De outsiders (Broederband)
Gottmer 2012, 432 bladzijden, vertaald door Laurent Corneille, 10+
Iedereen kent inmiddels de legenden van de Grijze Jagers van Araluen, maar niemand kende tot nu toe het hele verhaal… Het moment is aangebroken om de laatste vragen te beantwoorden en losse eindjes aan elkaar te knopen. Heeft Halt de waarheid gesproken toen hij vertelde hoe Will wees is geworden? En heeft Gilan ontdekt waar Morgaraths luitenant zich schuilhield na de strijd op de Driestappas? Komt er een koninklijke bruiloft? Of slaat het noodlot alsnog toe?

Cornelia Funke – Twee kleine wilde heksen
Querido 2014, 105 bladzijden, illustraties van Juliette de Wit, vertaald door Esther Ottens, 8+
Lees de recensie(s) over dit boek
Lilli wil niets liever dan een heks worden. Ze haalt haar vriendin Rosanna over om midden in de nacht een heksenritueel uit te voeren. En dan verschijnt er ineens een échte heks in de tuin… Door heks Elfriede maken de vriendinnen kennis met echte magie. Ze mogen zelfs meevliegen op een bezemsteel! Maar of ze ook werkelijk heksen kunnen worden?

Marjon Hoffman – Floor regelt een feestje
Ploegsma 2014, 127 bladzijden, illustraties van Georgien Overwater, 8+
Floor heeft zich opgegeven om de stoel van haar jarige juf te versieren. Maar waarom ophouden na de stoel? Of na het lokaal, of de gang, of… Van Margreet krijgt Floor een kettingbrief waarmee je wel 3125 stuiterballen kunt krijgen! Maar wanneer komt de eerste nou eens door de brievenbus? En als Floor naar het verkleedfeest op school gaat, had ze beter een waterbestendig kostuum aan kunnen trekken…

Vivian den Hollander – Een spetterend begin (Botel Bibalo 1)
Van Holkema & Warendorf 2013, 87 bladzijden, illustraties van Juliette de Wit, 6+
Het leven van Bart en Bibi wordt overhoop gegooid: hun vader Carlo heeft besloten een oude boot om te toveren tot een heus botel. Na de eerste schrik vinden ze het toch wel leuk, wonen op een boot. Maar niet iedereen in hun nieuwe buurt is blij met de komst van het botel. En als er dan ook nog eens dure horloges uit het huis van een bekende tv-presentator worden gestolen, is de chaos compleet. Bibi en Bart worden zelfs verdacht van de diefstal, terwijl ze er niets mee te maken hebben! Gelukkig is Bibi slim genoeg om dit misverstand de wereld uit te helpen, natuurlijk met behulp van Bart.

Vivian den Hollander – Een gevaarlijk knalfeest (Spekkie en Sproet)
Ploegsma 2014, 104 bladzijden, illustraties van Juliette de Wit, 6+
Lees de recensie(s) over dit boek
Spekkie en Sproet vinden een mobieltje op straat. Er komt een vreemd berichtje op binnen. Wie is Sjakie Knal? En wat betekenen die vreemde cijfers? Spekkie en Sproet gaan op onderzoek uit. En dat kon best eens heel gevaarlijk worden…

Jeff Kinney – Vette pech (het leven van een loser)
De Fontein 2010, 222 bladzijden, illustraties van Jeff Kinney, vertaald door Hanneke Majoor, 10+
Lees de recensie(s) over dit boek
Na een waardeloze zomervakantie kijkt Bram eigenlijk wel weer uit naar een nieuw schooljaar. Hij heeft er zin in en wil alle vakantie-ellende zo snel mogelijk vergeten. Het schooljaar begint goed: op dag één geeft hij de KaasTik door aan Jeremy. Maar al snel voltrekt zich de ene ramp na de andere. Dieptepunt is de dag waarop Bram zich per ongeluk verstopt in de meisjestoiletten… Hoewel hij die vernedering graag stil wil houden, verspreidt zo’n verhaal zich nogal gemakkelijk op school. Zo fijn is het nieuwe schooljaar dus ook weer niet! Hoe overleeft Bram dit jaar op school?

Rindert Kromhout – Het geheim van de afgebeten vingers
Zwijsen, 1990, 88 bladzijden, illustraties van Annemarie van Haeringen, 8+
Lees de recensie(s) over dit boek
‘Heb je het al gehoord? Die stenen mond bijt de vingers van meisjes af.”Van welke meisjes?’ ‘Van meisjes die liegen.’ ‘Alleen van meisjes?’ ‘Nee, ik geloof ook van jongens.’ ‘Wat vreselijk! Die stenen mond, zeg je? Hoe kan dat nou?’ ‘Lees dit verhaal maar, dan weet je er alles van.’ Dit spannende en griezelige verhaal is een van de populairste boeken van Rindert Kromhout. De Mond van de Waarheid bestaat echt! Als je in Rome bent, kun je er je hand insteken. Maar ik zou dat maar niet doen, als ik jou was…

Selma Lagerlöf – Niels Holgerssons wonderbare reis
Gottmer 1990, 332 bladzijden, illustraties van Anton Pieck, onbekende vertaler, 10+
Lees de recensie(s) over dit boek
Niels vliegt als kabouter, om zijn menselijke gedaante terug te krijgen, met een troep wilde ganzen naar Lapland. Op deze reis vergaart hij veel kennis, beleeft spannende avonturen en leert wat de waarde is van echte vriendschap.

Merel Leene – Tim zit bij Top
Kluitman 2006, 29 bladzijden, illustraties van Ton de Bree, 6+
Lees de recensie(s) over dit boek
Tim speelt met de bal. Tim zit bij Top.

Merel Leene – Bas en de reus
Kluitman 2007, 29 bladzijden, illustraties van Iris Boter, 6+
Lees de recensie(s) over dit boek
Een reus staat voor het raam van Bas. De reus wil een brief schrijven.

Paul van Loon – Dolfje Weerwolfje (Dolfje Weerwolfje 1)
Elzenga 1997, 149 bladzijden, illustraties van Hugo van Look, 6+
Lees de recensie(s) over dit boek
Als Dolfje wakker wordt, is het donker. De maan schijnt in zijn kamer. Het is een bijzondere nacht. Zeven, denkt Dolfje. Eindelijk ben ik zeven jaar. Dan schrikt hij zich rot. Hij ziet opeens overal haar. Zijn handen en voeten zijn poten geworden. En hij heeft een staart. Dan komt Timmie binnen. ‘Ik wil dit niet,’ gromt Dolfje. ‘Misschien gaat het vanzelf wel over,’ zegt Timmie. ‘Ja, jij hebt makkelijk praten,’ gromt Dolfje. ‘En als het niet overgaat? Wat dan?’

Tosca Menten – Dummie de mummie en de gouden scarabee (Dummie de mummie)
Van Goor 2009, 252 bladzijden, illustraties van Elly Hees, 8+
Lees de recensie(s) over dit boek
Stel je voor. Je heet Goos Guts, je bent doodnormaal en je woont in het saaiste dorp van de wereld. Op een dag loop je je slaapkamer binnen, je ruikt iets vies, kijkt rond, en je ziet ineens een mummie in je bed. Wat doe je dan? Ja, je schrikt je een ongeluk, natuurlijk. En dan doe je je ogen dicht, je telt tot tien en dan is hij weer weg. Maar stel je nou eens voor, hè, dat die mummie daar na die tien tellen nog steeds ligt… En na twintig tellen ook…! Wat doe je dan?

Reggie Naus – De kikkerkol (Trubbel de trol 2)
Ploegsma 2015, 119 bladzijden, illustraties van Kees de Boer, 8+
Lees de recensie(s) over dit boek
Trubbel de trol woont bij Sanne en Pepijn in de kelder. Dat is vaak leuk, maar soms ook erg lastig. Want de spelletjes die Trubbel verzint, zijn niet altijd even veilig. Belletje trekken bij een heks, bijvoorbeeld. De heks is woedend! Ze zint op wraak, en haalt daarbij alles uit de kast. En dan wordt het pas écht gevaarlijk in het Nevelwoud…

Mirjam Oldenhave – Mees Kees op de planken
Ploegsma 2014, 96 bladzijden, illustraties van Rick de Haas, 8+
Lees de recensie(s) over dit boek
‘De maatschappij, dat ben jij,’ zegt juffrouw Dreus. En dus moet groep 6b op bezoek bij een bejaardentehuis, om de oude mensen voor te lezen, met ze te wandelen en te praten… Helaas houden de bejaarden helemaal niet van wandelen en lezen doen ze liever zelf. Mees Kees verzint gelukkig een oplossing die voor iedereen fijn is. Ook ontdekt Tobias dat twee opa’s al duizend maanden elkaars beste vriend zijn. Dat moet natuurlijk gevierd worden!

Erik van Os & Elle van Lieshout – Wat een mop!
Zwijsen 2011, 62 bladzijden, illustraties van Loes Riphagen, Tineke Meirink, Lars Deltrap, Claudia Verhelst, 6+
Lees de recensie(s) over dit boek
Dit moppenboekje is voor de beginnende lezers, kinderen van 6 en 7 jaar. De moppen zijn makkelijk leesbaar en gaan van AVI M3 naar AVI E3.

Liz Pichon – De waanzinnige wereld van Tom Groot (Tom Groot 1)
Gottmer 2011, 244 bladzijden, illustraties van Liz Pichon, vertaald door Janneke Blankevoort, 10
Lees de recensie(s) over dit boek
Tom wil rockster worden. Samen met zijn vriend heeft hij de band Dogzombies opgericht. Voordat het zover is, moet er nog veel geoefend worden en moet hij ook nog naar school. Daar heeft Tom veel te stellen met leraren die huiswerk belangrijker vinden dan oefenen met de band of muziekblaadjes lezen. Als de beroemde band Dude3 komt optreden willen de jongens zeker naar het optreden, maar hoe krijgen ze dat voor elkaar?

Daniëlle Schothorst – Ridder Roest en de piraten
Kluitman 2011, 48 bladzijden, illustraties van Danëlle Schothorst, 8+
Ridder Roest krijgt een opdracht van de koning. Hij moet een kist met geld naar de zus van de koning brengen. Maar onderweg komt hij piraten tegen.

Janneke Schotveld – Superjuffie komt in actie!
Van Holkema & Warendorf 2012, 159 bladzijden, illustraties van Annet Schaap, 8+
Lees de recensie(s) over dit boek
Het is zomervakantie en juf Josje verheugt zich op een paar luie weken. Dan blijkt dat de burgemeester plannen heeft om het Stadspark, waar ook haar huisje staat, te vernieuwen. Hij wil de 200-jarige eik vervangen door ‘Nieuwe Natuur’. De burgemeester is supertrots op dit technologische hoogstandje. Hoewel deze nepnatuur nauwelijks van de echte te onderscheiden is, ontdekt Superjuffie al snel dat deze giftig is. Ze heeft haar handen vol aan het redden van dieren die er per ongeluk van gegeten hebben. Hoe kan ze voorkomen dat de plannen doorgaan?

Harmen van Straaten – De draak
Kluitman 2006, 29 bladzijden, illustraties van Harmen van Straaten, 8+
Twee buurjongens komen in een avontuur met draken, een geest uit de fles, een heks en een reus terecht. Wat is droom en wat is werkelijkheid?

Thé Tjong-Khing – De dertig mooiste verhalen van de sprookjesverteller
Gottmer 2010, 295 bladzijden, illustraties van Thé Tjong-Khing, 6-
Dertig bekende en minder bekende sprookjes in eigentijdse taal. Met veel, ook paginagrote, kleurenillustraties.

Mel Wallis de Vries – Wreed
De Fontein 2013, 272 bladzijden, 12+
Lees de recensie(s) over dit boek
Wat als je ergste nachtmerrie werkelijkheid wordt en er niemand meer is om je te helpen? Langzaam en verward komt Danielle bij bewustzijn. Ze is geblinddoekt en vastgebonden op een bed. In de kamer voelt ze de aanwezigheid van een ander. Ze smeekt haar ontvoerder om haar te laten gaan, maar wat ze ook zegt, de kidnapper zwijgt. Dan voelt ze plotseling iets kouds en scherps. Danielle beseft dat de nachtmerrie nu pas echt is begonnen. Komt ze hier ooit levend uit?

 

Veel leesplezier! Weet jij al welke boeken je wilt gaan lezen?

 

 

bol.com, [link_Bruna url=”http://www.awin1.com/cread.php?awinmid=8378&awinaffid=370483&clickref=bruna-algemeen&p=https%3A%2F%2Fwww.bruna.nl%2F”]

 

 

Geef een antwoord