Nicolle Christiaanse – Bleshof 3-in-1 paardenboek (De Bleshof)

Nicolle Christiaanse – Bleshof 3-in-1 paardenboek (De Bleshof)

Met dit extra dikke 3-in-1-boek komt elk paardenmeisje de zomer door! Bijna 300 pagina’s leesplezier over het gezelligste paardenpension van Nederland: de Bleshof. Dit boek bevat de volgende titels: Nieuwe vrienden (2003): Reka gooit haar fiets in de berm. Het is zomervakantie en ze verveelt zich dood. Waarom moesten haar ouders nou zo nodig de stad verruilen voor een saai dorp? Er is hier echt niets te beleven. In een weiland naast de weg ziet ze een stel paarden. Een chique wit paard staat Reka nieuwsgierig te bekijken. Reka pakt een kluit aarde en mikt. Raak! Opeens wordt ze vastgegrepen. ‘Dierenbeul!’ schreeuwt iemand in haar oor. De jongen is woest. Reka is niet van plan om toe te geven dat hij eigenlijk gelijk heeft. Dan stelt de jongen voor dat ze met hem meegaat. ‘Kom ons maar helpen op De Bleshof, dat is beter dan paarden pesten! Of durf je soms niet?’ || Een echt paardenmeisje (2005): Reka is helemaal gek van paarden, net als haar vrienden Anne, Bo en Alexander. Bijna elke dag gaan ze naar de Bleshof om de paarden te verzorgen of een buitenrit te maken. Mennen vindt Reka ook geweldig. Dus als Bo een oplossing weet voor het verhuisprobleem van haar oma, is ze meteen enthousiast. ‘Waarom verhuizen we de spullen niet met paard en wagen?’ stelt Bo voor. ‘Ja!’ roept Reka. ‘Dat is leuk.’ ‘Cool!’ vindt ook Alexander. ‘Dat kan Tjitske best.’
‘Tja,’ zucht Stef, de eigenaar van de Bleshof. ‘Het lijkt me wel erg veel werk voor één paard.’ ‘Als we met twee wagens gaan, kunnen we de spullen verdelen. En Pepijn kan toch ook voor de kar,’ bedenkt Alexander. ‘Reka kan wel mennen.’
‘Ah, mag het, Stef?’ vraagt Reka liefjes. Lachend trekt Stef aan een van Reka’s gekleurde vlechtjes. ‘Vooruit dan maar!’ || Alles voor mijn paard (2004): ‘Hé, wat doe jij nou?’ vraagt Reka. ‘Isobels manen gelijk knippen,’ zegt Alexander.
Met een schaar gaat hij voorzichtig langs de nek van de witte arabier. ‘Ik wil dat ze er goed uitziet,’ zegt hij trots. Alexander is de enige van de vrienden op De Bleshof die een eigen paard heeft. Hij is supertrots op Isobel, en heeft alles voor haar over. Maar soms doet Alexander wel een beetje overdreven, vindt Reka. Bijvoorbeeld als Isobel zich in een wortel verslikt. Hij laat dan meteen de dierenarts komen. Zonder het eerst aan Stef te vragen. Alexander stelt zich aan, denkt Reka. Isobel is misschien niet zo lekker, maar zeker niet doodziek. Of zou er toch iets ernstigs met haar aan de hand zijn?

Informatie over het boek
Schrijver: Nicolle Christiaanse
Titel: Bleshof 3-in-1 paardenboek
Serie: De Bleshof
Uitgeverij: Kluitman
Jaartal: 2015
Bladzijden: 288
Illustrator: Ivan & Ilia
Genre: paardenverhaal
Leeftijd: 8+

Koop dit boek
De leukste plek om een boek te kopen is de (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via een linkje hieronder en ondersteun Ikvindlezenleuk.
bol.com
Wil je meer informatie weten over dit boek (bv. of er een film van is) en de andere recensies lezen? Klik dan op de oranje knop

Meer recensies over dit boek

Mening over het boek

Recensie van Sofie (6-8 jaar)
Heb je het boek uitgelezen?
Ja
Wat vind je van het boek?
★★★★☆ – goed
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het boek heeft een mooie voorkant, ik dagt als ik nu dit boek uit lez dan kan ik its winen
Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, fascinerend, geheimzinnig, grappig, lang, leuk, verrassend, vrolijk, zuper zuper zuper leuk
Hoe kom je aan het boek?
uit de kast ge pakt
Zitten er plaatjes (illustraties) in het boek?
Ja
Heb je net ‘ja’ ingevuld? Waarvoor worden de plaatjes gebruikt?
Om iets uit het verhaal duidelijker te maken, Om iets te laten zien dat niet in het verhaal wordt verteld, Als versiering
Wat vind je van de plaatjes? Passen ze bij de tekst?
ja heel erg zuper leuk erg leuk
Wat vind je leuk aan het boek?
alles egt alles
Wat vind je niet leuk aan het boek?
niks
Is er iemand uit het boek die je in het echt zou willen ontmoeten? Wat zou je dan samen gaan doen?
titsken reka op titske rijen en met reka speelen
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
ik von het superleuk
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Zitten er moeilijke woorden in het boek?
Ja
Heb je net ‘ja’ ingevuld? Kun je dan een voorbeeld geven van moeilijke woorden? Wat heb je gedaan toen je deze woorden tegenkwam?
Alexander en anderen
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ik wil het boek misschien nog een keer lezen, Ik wil andere boeken van deze schrijver lezen, Ik wil het volgende boek uit deze serie lezen, Weet ik niet
Aan wie zou je dit boek aanraden?
jongens en mijsjes van 9876 jaar oud

Recensies

Heb jij dit boek gelezen? Of een ander leuk boek? Klik op de oranje knop en vul het vragenformulier in
Dat is alles wat jij hoeft te doen om een recensie te schrijven...


Schrijf zelf een recensie

Tip

Ben je op zoek naar meer informatie over de schrijver, illustrator en/of vertaler? Veel van deze boekenmakers hebben een eigen website. Daarnaast vind je meer informatie op de websites van de uitgeverijen en op de websites van Jeugdbibliotheek, Jeugdliteratuur, Leesfeest, Literatuurplein

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Geef een reactie