Nicholas Sparks – Safe Haven: veilige haven (1e recensie)

Het kleine stadje Southport in North Carolina wordt opgeschud door de komst van een mysterieuze vrouw. De mooie Katie lijkt vastbesloten zich aan niemand te binden. Tot ze Alex ontmoet, een weduwnaar met een goed hart en twee jonge kinderen. Katie begint zich tegen beter weten haar hart aan Alex te verliezen. Maar ze heeft haar verleden niet zomaar achter zich gelaten. Ze zal moeten kiezen: de geborgenheid van Southport of een veilig leven zonder liefde…

Boekinformatie
Schrijver: Nicholas Sparks
Titel: Safe haven: veilige haven
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
Jaartal: 2013
Bladzijden: 350
Vertaler: Ralph van der Aa
Genre: romantisch verhaal
Leeftijd: 18+
knop meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Jetske (15-18 jaar)
Heb je het boek uitgelezen?
Ja
Wat vind je van het boek?
★★★★☆ – goed
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik heb al andere boeken van deze schrijver gelezen, Ik had de film al gezien en vond die heel mooi.
Welke steekwoorden passen bij het boek?
geheimzinnig, interessant, mooi, ontroerend, realistisch, romantisch, spannend, zielig, emotioneel.
Hoe kom je aan het boek?
Geleend bij de bibliotheek
Zitten er plaatjes (illustraties) in het boek?
Nee
Wat vind je leuk aan het boek?
Wat ik leuk vond was het realistische verhaal. Een vrouw wordt mishandeld en onderdrukt door haar man, die geestelijk niet in orde is. Na lange voorbereiding en maanden in spanning krijgt ze eindelijk de kans om weg te lopen. Met een nieuwe identiteit probeert ze een nieuw leven te starten, wetend dat haar man haar altijd zal proberen te vinden. Dit is een verhaal dat best aangrijpend is. Je kan je, als je gelukkig bent, nauwelijks voorstellen dat iemand zo radeloos kan zijn, maar die radeloosheid wordt in dit boek zo mooi en goed vertaald, zowel uit de ogen van Katie, als die van haar man. Dat is iets wat ik heel goed vond aan het boek en miste in de verfilming, de kant van de man die Katie achtervolgt. In het boek kom je ook echt zijn kant te weten, hoe erg hij spijt heeft van alle mishandelingen en hoe veel hij wel niet van haar houdt, maar dat hij door zijn zieke geest haar nog steeds op wil sluiten en wil slaan als hij haar terug zou hebben. Dit vond ik heel goed beschreven, je word namelijk gewoon boos op die man. Je wil Katie waarschuwen voor zijn zieke plannen en hem stoppen, en dat is wat een boek goed maakt. Dat je zulke emoties erbij krijgt. Je voelt echt mee met Katie en gunt haar haar nieuwe, rustige leventje, zonder dat haar verleden haar telkens achterna komt.
De romantiek uit dit verhaal is ook heel mooi. In haar nieuwe wereldje ontmoet Katie een weduwnaar, Alex, met twee kleine kinderen en na een lange tijd van herstel, kan Katie haarzelf weer toestaan iemand lief te hebben.
Wat vind je niet leuk aan het boek?
Wat ik dus nog meer leuk vond aan het boek:
In het stadje Southport krijgt Katie een nieuwe buurvrouw. Ze zoeken elkaar steeds vaker op en bouwen een goede relatie op. Naarmate het boek vordert, kom je erachter dat deze vrouw eigenlijk helemaal niet bestaat. In die periode van angst en onzekerheid had Katie een beschermengel nodig, en de overleden vrouw van Alex is de perfecte persoon voor deze taak. Zij begeleidt Katie naar Alex, zodat ook hij weer gelukkig wordt.Dit was ook zo’n mooie wending, waarbij je echt met tranen zit te lezen.
Ik zou niet weten wat ik niet leuk vond.
Is er iemand uit het boek die je in het echt zou willen ontmoeten? Wat zou je dan samen gaan doen?
Er was niemand die ik echt zou willen ontmoeten.
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
De film is ook echt een aanrader! Heel spannend en ook romantisch.
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Zitten er moeilijke woorden in het boek?
Nee
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ik wil het boek misschien nog een keer lezen, Ik wil andere boeken van deze schrijver lezen
Aan wie zou je dit boek aanraden?
Ik zou dit boek aanraden aan meiden van mijn leeftijd of ouder, aangezien het best een aangrijpend en heftig verhaal is.

[extra_info]

Geef een antwoord