boekomslag Dave Lowe - Mijn hamster is een spion (Stinkie en Brinks 2)

Een vloedgolf van inbraken overspoelt de wijk, en ook Benjamins gezin wordt niet gespaard. Werkelijk àlles is gestolen, behalve Stinkie, Bens pratende hamster. Stinkie beschrijft de dieven en tot Bens grote schrik weet hij gelijk om wie het gaat. Met slechts een babyfoon, wat punaises en een pinguïnpak bij de hand bedenken Benjamin en Stinkie een plan om de criminelen te vangen.

kno meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Manar (8-10 jaar)
Heb je het boek uitgelezen?
Ja
Wat vind je van het boek?
★★★★★ – geweldig
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het boek heeft een mooie voorkant
Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, cool, grappig, interessant, kort, leuk, spannend, verrassend, geweldig en super
Hoe kom je aan het boek?
Geleend bij de bibliotheek
Zitten er plaatjes (illustraties) in het boek?
Ja
Heb je net ‘ja’ ingevuld? Waarvoor worden de plaatjes gebruikt?
Om iets uit het verhaal duidelijker te maken
Wat vind je van de plaatjes? Passen ze bij de tekst?
ze passen er wel bij maar de plaatjes zijn een beetje mooi getekend
Wat vind je leuk aan het boek?
Voor mijn vader en moeder omdat ze me meenamen naar de bibliotheek.

mijn hamster Stinkie is meestal behoorlijk mopperig als hij net wakker is. Of als hij moe is. Of honger heeft. Eigenlijk heeft hij behoorlijk vaak een rothumeur. toen ik vandaag uit school kwam, ging hij zo ongeveer meteen chagrijnig doen. Hoe was het vandaag? Wat nog tamelijk vriendelijk klonk. Best wel saai, zei ik, terwijl ik me op mijn bed liet vallen. Saai! siste hij. venijnig aan door de tralies van zijn kooi saai?! Ik haalde mijn schouders op.Wel een beetje, ja. Hij begon zowat te trillen van woede. Ik zit hier de hele dag maar wat, snauwde hij. in deze hamstergevangenis. Dat heet een kooi, Stinkie. In deze kooi op je bureau, waar helemaal niks te doen is. Niks nada.
Wat vind je niet leuk aan het boek?
dat het zulke grote letters zijn
Is er iemand uit het boek die je in het echt zou willen ontmoeten? Wat zou je dan samen gaan doen?
nee ik denk niemand
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
nee
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemakkelijk
Zitten er moeilijke woorden in het boek?
Ja
Heb je net ‘ja’ ingevuld? Kun je dan een voorbeeld geven van moeilijke woorden? Wat heb je gedaan toen je deze woorden tegenkwam?
tamelijk venijnig op internet gezocht
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ja, ik wil het boek nog een keer lezen
Aan wie zou je dit boek aanraden?
aan de kinderen die een leuk boek willen hebben en die een boek willen met grote letters