Jacques Vriens – De superdikke meester Jaap (1e recensie)

In deze superdikke bundel vind je alle verhalen over meester Jaap, de allerleukste meester van Nederland. In zijn klas is het nooit saai: ze houden een wc-rollen gevecht, halen een kip in de klas en beginnen zelfs een appelmoesfabriek. Natuurlijk gebeuren er ook wel eens minder leuke dingen, maar dan bedenkt meester Jaap vaak een originele en grappige oplossing. Een meester om van te houden dus!

kno meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Manar (8-10 jaar)
Heb je het boek uitgelezen?
Ja
Als je het boek niet hebt uitgelezen: waarom niet? Wat vond je niet leuk aan het boek?

Wat vind je van het boek?
★★★★★ – geweldig
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het boek heeft een mooie voorkant, Ik vond de tekst op de achterkant leuk, Ik heb al andere boeken van deze schrijver gelezen, wij hebben dit boek ook in onze klas en ik vond het een mooie voorkant
Welke steekwoorden passen bij het boek?
grappig, interessant, lang, leuk, logisch, mooi, verrassend, vrolijk
Hoe kom je aan het boek?
Geleend bij de bibliotheek
Zitten er plaatjes (illustraties) in het boek?
Ja
Heb je net ‘ja’ ingevuld? Waarvoor worden de plaatjes gebruikt?
Om iets uit het verhaal duidelijker te maken, kinderen kiezen vaker een boek als er plaatjes in zitten dan is het lezen soms wat leuker
Wat vind je van de plaatjes? Passen ze bij de tekst?
ja geweldig
Wat vind je leuk aan het boek?
Vanmiddag maken we allemaal een stukje voor de schoolkrant, zegt meester jaap. Waar over schrijven we? vraagt Lieke. Deze keer nemen we iets gewoons. Je verteld bijvoorbeeld hoe je vanmorgen bent op gestaan of de club waar je bij bent. De meeste kinderen vinden het leuk. Rolf verteld over zijn kleine broertje en Lieke schrijft over haar handbalclub. Maar Daan en Benjamin kunnen niks verzinnen. We weten niks, zegt Daan tegen meester Jaap. De meester pakt een blocnootje en zegt: Hier jullie lopen door de school en schrijven alles op wat je ziet. Saai, antwoord Benjamin. Maar Daan roept: Kom op! Hij heeft wel zin om rond te sjouwen. In de gang is niemand. Ze gluren bij anderen klassen naar binnen, maar ze zien weinig dat de moeite waard is. Het enige dat Daan op schrijft, is: De juf van groep 3 peutert in haar neus. Ineens zien ze Lieke in de gang. Ze gaat net naar de wc. Ik weet iets, fluistert Benjamin. Zachtjes opent hij de deur van de jongens -wc. Hij klimt op de bril en kijkt over het muurtje van de meisjes-wc. Lieke zit net en geeft een vreselijke gil. Woedend rukt ze een wc-rol van de muur en smijt die recht in het gezicht van Benjamin. Die wankelt even, schiet dan met een voet van de bril af, in de pot en roept: Shit! Vuile viezerik! Krijst Lieke. Benjamin trekt zijn voet uit de wc en springt op de grond. Daan staat te gieren van het lachen. Dan vliegt de deur open en stormt Lieke naar buiten. Onder haar arm heeft ze nog een paar rollen en ze begint de jongens te bekogelen. Die rennen weg, terwijl het wc-papier hun om de oren vliegt.
Wat vind je niet leuk aan het boek?
ik vind het een geweldig boek en alles is leuk aan dit boek
Is er iemand uit het boek die je in het echt zou willen ontmoeten? Wat zou je dan samen gaan doen?
nee ik wil denk ik bijna nooit iemand ontmoeten uit een boek
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
ja de boeken van meester jaap en zo zijn best leuke boeken
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemakkelijk
Zitten er moeilijke woorden in het boek?
Nee
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ja, ik wil het boek nog een keer lezen
Aan wie zou je dit boek aanraden?
aan mijn hele klas en andere kinderen