Sinds maandag 7 september kun je meedoen aan het poëzieproject Raadgedicht. Dit project is bedoeld voor bovenbouwleerlingen van de basisschool en leerlingen uit de eerste klassen van het middelbaar onderwijs.

Het idee voor Raadgedicht komt van de kinderboekenschrijver Rian Visser. Het project duurt 10 weken en elke week komt er een nieuw gedicht online. Bij dat gedicht ontbreekt één woord. Alleen de dichter weet welk woord daar hoort te staan. Iedereen mag meedoen en raden welk woord er in het gedicht ontbreekt. Op maandag verschijnt er een nieuw gedicht en op vrijdag wordt bekend gemaakt welk woord er miste in het gedicht. Ook komt er dan een woordwolk op de website met daarin de woorden die als oplossing zijn ingestuurd.

Meedoen kan via de app Raadgedicht (te downloaden voor Apple, Android of Windows) of via de website.

Afgelopen week kom je raden welk woord ontbrak in het gedicht “Strand” van Ted van Lieshout. Ik heb het gedicht wel 10 keer gelezen en ik vond het moeilijk om te bedenken welk woord er op de lege plaats zou moeten staan.

Heb jij al meegedaan? Iedereen mag meedoen. Je kunt in je eentje meedoen of met de hele klas.