Regels: Floor bedenkt ze waar je bij staat! ‘Als je een zak drop kan winnen, moet je dat altijd proberen’, bijvoorbeeld. Of dat als je een verjaarscadeautje koopt voor iemand anders, je altijd even moet uitproberen of het wel écht leuk is. En dat je moeder niet elke avond je kleren mag klaarleggen als het hele stomme kleren zijn. Verder moet je altijd oppassen voor meisjes die clubjes willen, en als je ouders meteen ‘ja’ zeggen als je iets wilt hebben, moet je dat nooit zomaar vertrouwen!

knop meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Manar (8-10 jaar)
Heb je het boek uitgelezen?
Ja
Wat vind je van het boek?
★★★☆☆ – gemiddeld
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik vond de tekst op de achterkant leuk
Welke steekwoorden passen bij het boek?
leuk, logisch, mooi, vrolijk
Hoe kom je aan het boek?
Geleend bij de bibliotheek
Zitten er plaatjes (illustraties) in het boek?
Ja
Heb je net ‘ja’ ingevuld? Waarvoor worden de plaatjes gebruikt?
Om iets uit het verhaal duidelijker te maken
Wat vind je van de plaatjes? Passen ze bij de tekst?
ja
Wat vind je leuk aan het boek?
Ik lig al weer een half uur onder de kast. Dag margreet hoor ik mijn moeder zeggen, doe je de groeten aan je moeder? Margreet zegt ook gedacht. Zou ze weg gaan? nee, het is nog steeds een trucje. Nu doen al mijn spieren pijn, ik hou het bijna niet meer vol en voel me net als een trui in de kast zich moet voelen, opgepropt. Ik heb er echt genoeg van, dan maar verliezen. Met pijn in al mijn spieren loop ik naar beneden, lekker chips eten.`Jij was goed verstopt, zegt mijn broer. `Jij hebt gewonnen. Ik wil mijn chips, zeg ik tegen mijn moeder, maar ze wil er niets van weten. `Chips? We gaan zo eten. We hebben je net geroepen, maar toen kwam je niet, dus pech gehad.` Ontevreden ga ik naast kees op de bank zitten. Het voelt helemaal niet meer of ik gewonnen heb!
Wat vind je niet leuk aan het boek?
niks
Is er iemand uit het boek die je in het echt zou willen ontmoeten? Wat zou je dan samen gaan doen?
nee
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
nee
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemakkelijk
Zitten er moeilijke woorden in het boek?
Ja
Heb je net ‘ja’ ingevuld? Kun je dan een voorbeeld geven van moeilijke woorden? Wat heb je gedaan toen je deze woorden tegenkwam?
maillot op internet gezocht
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ik wil het boek misschien nog een keer lezen
Aan wie zou je dit boek aanraden?
voor alle meisjes die graag een leuk boek willen lezen