Mieke van Hooft – De zingende brulbaby’s (1e recensie)

Het is zover, eindelijk krijgt Storm een hond. Die was hem al een hele tijd geleden beloofd, toen zijn vier zusjes geboren werden. Maar altijd kwam er wel iets tussen. Dat krijg je, met vier baby’s in huis die de hele dag brullen en krijsen, piesen en poepen. Die altijd honger hebben en niet willen slapen. Kortom, als je het Storm vraagt: alleen maar gedoe met die meiden! Tot hun gebrul de redding blijkt voor zijn nieuwe hond.

kno meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Manar (8-10 jaar)
Heb je het boek uitgelezen?
Ja
Als je het boek niet hebt uitgelezen: waarom niet? Wat vond je niet leuk aan het boek?
ik heb het boek wel uit gelezen
Wat vind je van het boek?
★★★☆☆ – gemiddeld
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het boek heeft een mooie voorkant, Ik vond de tekst op de achterkant leuk
Welke steekwoorden passen bij het boek?
grappig, leuk, mooi, vrolijk
Hoe kom je aan het boek?
uit onze klas
Zitten er plaatjes (illustraties) in het boek?
Ja
Heb je net ‘ja’ ingevuld? Waarvoor worden de plaatjes gebruikt?
Om iets uit het verhaal duidelijker te maken
Wat vind je van de plaatjes? Passen ze bij de tekst?
ja
Wat vind je leuk aan het boek?
Dit is een gelukkige dag in mijn leven: we zijn verhuisd! Vanaf vandaag wonen we in een huis met zeven slaapkamers. Een voor mij natuurlijk . ik ben storm en ik ben al negen.
Een voor mijn vader (38)
Een voor mijn moeder (37)
Een voor Romalia (0)
Een voor Brunhilde (0)
Een voor zenobia (0)
Een voor Griselda (0) samen.
Dat zijn mijn zusjes. ik weet het, ze hebben belachelijke namen. maar dat is de schuld van mijn vader en moeder. die hebben geen smaak. Zelf noem ik Romalia meestal roodje, en de rest bruintje, zwartje en grijsje dat klinkt een stuk normaler. En dat kan ik tenminste ook onthouden. De zevende slaapkamer is voor mijn oma (71) geloof ik, of was het nou 81? heel oud in ieder geval, maar daar merk je niks van.
Wat vind je niet leuk aan het boek?
niks
Is er iemand uit het boek die je in het echt zou willen ontmoeten? Wat zou je dan samen gaan doen?
nee
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
nee
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemakkelijk
Zitten er moeilijke woorden in het boek?
Ja
Heb je net ‘ja’ ingevuld? Kun je dan een voorbeeld geven van moeilijke woorden? Wat heb je gedaan toen je deze woorden tegenkwam?
coupe windhoos toen het ik een woordenboek gepakt
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ik wil het boek misschien nog een keer lezen
Aan wie zou je dit boek aanraden?
Lauren