logo-kinderboekwinkel nijmegenIk heb 20 jaar in Nijmegen gewoond en ik kwam regelmatig bij kinderboekwinkel Nijmegen. In april was ik een dagje in Nijmegen en ging natuurlijk ook even bij de kinderboekwinkel kijken.

De Arnhemse & Nijmeegse kinderboekwinkel heeft een winkel in Arnhem (sinds 1983) en in Nijmegen (sinds 1987). De boekwinkel in Nijmegen zit middenin het centrum van Nijmegen, aan de Kannemarkt. Door de vrolijke gele blokken aan de muur zie je onmiddelijk waar de kinderboekwinkel zit.

Het is een kleine winkel maar er staan veel boeken. Ik vond het elk jaar weer heerlijk als het Kinderboekenweek was en ik van mezelf een boek mocht kopen. Het is fijn om rustig langs alle kasten en planken te lopen. En als je hulp nodig hebt bij het kiezen weet het personeel je altijd te helpen. De winkel ziet er heel vrolijk uit doordat de boekenkasten geel zijn.

Midden in de winkel is een wenteltrap. Boven is een ruimte waar tentoonstellingen van illustraties worden gehouden. Zo kun je daar vanaf 7 oktober illustraties van Mies van Hout bekijken.

kinderboekwinkel Nijmegen-4

kinderboekwinkel nijmegen-5

kinderboekwinkel Nijmegen-3

kinderboekwinkel Nijmegen-2

kinderboekwinkel Nijmegen-1

Informatie
Nijmeegse kinderboekwinkel
Kannenmarkt 27, 6511KC Nijmegen, website
Facebook, Twitter

 

logo komt van de website van de Arnhem en Nijmeegse kinderboekwinkel, de foto’s zijn door mij gemaakt