boekomslag Paul Biegel - Ik wou dat ik anders was

Alles heeft Anders ervoor over om anders te worden. Ten einde raad gaat hij naar een tovervrouw en die weet de oplossing. De Grote Tovenaar kan hem helpen, maar dat doet hij niet zomaar! Anders moet eerst een moeilijke opdracht volbrengen…

knop meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Manar (8-10 jaar)
Heb je het boek uitgelezen?
Ja
Als je het boek niet hebt uitgelezen: waarom niet? Wat vond je niet leuk aan het boek?

Wat vind je van het boek?
★★★★★ – geweldig
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het boek heeft een mooie voorkant, Ik vond de tekst op de achterkant leuk, mijn juf gerrianne heeft hem ook en hij leek mij heel leuk
Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, cool, grappig, interessant, lang, leuk, logisch, mooi, spannend, verrassend
Hoe kom je aan het boek?
Geleend bij de bibliotheek
Zitten er plaatjes (illustraties) in het boek?
Ja
Heb je net ‘ja’ ingevuld? Waarvoor worden de plaatjes gebruikt?
Om iets uit het verhaal duidelijker te maken
Wat vind je van de plaatjes? Passen ze bij de tekst?
ja en het past er ook heel leuk bij
Wat vind je leuk aan het boek?
ik wou dat ik anders was! dat riep een klein jongetje tegen zijn rekenschrift waarin hij een vlek had gemaakt in plaats van een som. Het was een dik jongetje met een brilletje op, waarin een glas wazig was gemaakt omdat er iets aan zijn ogen mankeerde. Ook struikelde hij vaak over zijn eigen voeten en leren kon hij helemaal niet. Hij maakte fouten in zijn deelsommen, hij leest hakkelend en schrijft paard met een T op het eind. Het was zelfs nog erger, want als de meester hem vroeg: waarop eindigt paard? Antwoordde het jongetje: een paard eindigt op een staart. Dan moest hij in de hoek staan. Je begrijpt dus wel waarom hij altijd wanneer de mensen hem vroegen wat hij later wilde worden, alleen maar antwoordde: ik wil anders worden, en hij zij het zo vaak dat ze hem anders gingen noemen. De vader van anders was kapper.`s Zaterdags kwamen de mannen van het het dorp in de kapsalon om zich te laten scheren. Dan rook het er naar lotion en scheerzeep. Op zo een zaterdag maakte anders die vlek in zijn rekenschrift. Hij zat in de kamer naast de salon en moest de tafel van zeven leren. Maar de cijfer dansten voor zijn ogen, hij kon ze maar niet onthouden en ten slotte staarde hij verdrietig door zijn heldere brillenglas naar buiten. Ik mot vet op mijn haar voor de zonnedag, hoorde hij iemand tegen zijn vader zeggen en een man met een akelige kraakstem zei: Die remmetiek in m`n vingers, daar weten de dokters ook geen raad aan hoor. Die weten niks, die dokters. Laat vrouw Buul er maar eens naar kijken, zei de kapper. Vrouw Buul? Dat tovermens? Bah, daar geloof ik niet in! Klonk het antwoord.
Wat vind je niet leuk aan het boek?

Is er iemand uit het boek die je in het echt zou willen ontmoeten? Wat zou je dan samen gaan doen?
ja anders wil ik wel ontmoeten
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
ja dit is het leukste boek die ik ooit heb gelezen
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemakkelijk
Zitten er moeilijke woorden in het boek?
Ja
Heb je net ‘ja’ ingevuld? Kun je dan een voorbeeld geven van moeilijke woorden? Wat heb je gedaan toen je deze woorden tegenkwam?
remmetiek heb ik opgezocht in het woorden boek.
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ja, ik wil het boek nog een keer lezen, Ik wil andere boeken van deze schrijver lezen
Aan wie zou je dit boek aanraden?
Leonoor, Romaisae, Dyna, Zoë,Xiao yun,Faye en Lauren

Geef een antwoord