Boekenbrunch met Helen Vreeswijk & Buddy Tegenbosch

Afgelopen zondag, 25 oktober, zat ik ‘s ochtends al vroeg in de trein naar Utrecht. Via BloggersNetwork had ik een kaartje gewonnen voor een bijzondere boekenbrunch. Deze brunch werd georganiseerd door uitgeverij UnieboekSpectrum en er waren twee schrijvers aanwezig, namelijk Helen Vreeswijk en Buddy Tegenbosch. Een tijdje terug had ik daarom al hun nieuwe boeken ontvangen. Ik was een beetje te vroeg in Utrecht, maar het was heerlijk herfstweer. Fijn om even door de rustige stad te wandelen…

boekenbrunch-collage

De boekenbrunch was in “De rechtbank” in Utrecht. We waren maar met een klein groepje, maar het was erg gezellig. We waren verdeeld over twee tafels en Helen en Buddy wisselden op een gegeven moment van tafel. Daardoor was er voldoende tijd om vragen te stellen.

Helen vertelde dat ze het heel leuk vind om boeken te schrijven. Haar verhalen zijn gebaseerd op politiezaken waaraan ze zelf heeft meegewerkt. Helen heeft jaren als politierechercheur gewerkt. Ze heeft nog een stapel zaken op de plank liggen die ze graag in een boek wil verwerken. Ze vertelde ook dat ze regelmatig dingen die gebeurd zijn weglaat tijdens het schrijven, omdat mensen anders denken dat ze zomaar dingen verzint. In het echt zijn daders blijkbaar dommer dan je zou denken. De daders van Bloedbroeders bijvoorbeeld lieten veel sporen achter en waren na 10 dagen al opgepakt.

helen vreeswijk collage Daarna kwam Buddy bij ons aan tafel. Hij vertelde over zijn werk als piloot, over zijn ontmoeting met John Green (lees dit ook in zijn column op Hebban). Buddy wilde graag weten wat wij van het omslag vonden. We waren het er over eens dat het een bijzonder omslag is, dat opvalt in de boekwinkel. Ik vroeg hem wie hij van zijn personages in het echt zou willen ontmoeten en dat is Scrabble, omdat hij een interessante jongen is. Dit is een van de personages uit Oog om oog.

buddy tegenbosch collage Tussen het praten door heb ik heerlijke broodjes gegeten. Het was erg gezellig en de tijd vloog voorbij.

boekenbrunch collage

En als laatste werd er natuurlijk een groepsfoto gemaakt!

boekenbrunch-3

 

Lees ook mijn recensies over Bloedbroeders van Helen Vreeswijk en Oog om oog van Buddy Tegenbosch!

 

Sandra, ik vond het erg gezellig en het was goed georganiseerd (en lekker)! Helen, Buddy en de andere bloggers, bedankt voor de gezellige gesprekken.

Dank je wel, Janneke (van Relaxze), dat ik een aantal van jouw foto’s mocht gebruiken in dit verslag! De andere foto’s zijn door mij gemaakt.