Dit schooljaar organiseert Stichting Lezen voor de 5e keer De Weddenschap. Dit is een leescampagne voor vmbo en mbo. De Weddenschap is op 12 oktober begonnen en duurt tot t/m 10 april. Drie bekende Nederlanders dagen jongeren uit om in zes maanden tijd 3 boeken te lezen. Zelf lezen ze ook 3 boeken. Iedereen die 3 boeken heeft gelezen maakt kans op één van de leuke prijzen.

De bekende Nederlanders van dit jaar zijn Jasper Gottlieb (acteur van o.a. Spangas), Teske de Schepper (vlogger/blogger op YouTube en Teske.nl) en zanger, rapper en producer Brownie Dutch. De BN-ers lezen zelf boeken, maar ze coachen de jongeren ook om zelf De Weddenschap te halen. Hier kun je zien welke boeken de BN-ers gaan lezen. Je mag zelf kiezen welke boeken je leest, als het maar Nederlandstalig is. Vorig jaar deden er 3500 jongeren mee aan De Weddenschap.

Doe jij ook mee, of doet jouw school, en dus jouw hele klas, mee? Je kunt je aanmelden via de website van De Weddenschap. En welke BN-er kies jij als coach? Welke boeken ga je lezen? Ik zou het erg leuk vinden als je een recensie komt schrijven op deze website als je een leuk boek hebt gelezen. Daarmee kun je andere jongeren enthousiast maken om dat boek ook te gaan lezen 🙂

Weet je nog niet wat je wilt gaan lezen? Kijk dan eens op de pagina’s met recensies over boeken voor 12+ en boeken voor 15+. Daar zit vast wel een leuk boek tussen. En vraag tips aan je vrienden, klasgenoten, leerkracht, mensen bij de bibliotheek, ouders.

Veel leesplezier!