logo kbw 2015 (facebook)Van 7 t/m 18 oktober is dit jaar de Kinderboekenweek. Het thema van dit jaar is ‘Raar maar waar’ en daarom is er veel aandacht voor boeken die te maken hebben met natuur, wetenschap, ruimte enz. Het Kinderboekenweekgeschenk van dit jaar heet Per ongelukt! en is geschreven door Simon van der Geest. Dit boek krijg je gratis (zolang de voorraad strekt) als je voor meer dan 10 euro aan kinder- en jeugdboeken koopt. Ik vind de Kinderboekenweek elk jaar weer een leuk moment om mezelf een boek (of meer) cadeau te doen. Vanmiddag was ik daarom bij de boekwinkel.

 

Wat heb ik gekocht?

Rob Ruggenberg – De boogschutter van Hirado
Querido 2013, 288 bladzijden, 10+ 
Lees de recensie(s) over dit boek
Reyer wordt door zijn vader naar Hirado gestuurd, een eiland vlak voor de Japanse kust. Daar kan hij werken als leerling-koopman voor de VOC, en misschien wel rijk worden. Onderweg krijgt hij van een piraat een brief die hij in Japan moet bezorgen. Sakura is de dochter van een samoerai. Haar vader wil dat ze trouwt met een Hollandse koopman zodat ze in de gaten kan houden wat er allemaal gebeurt en besproken wordt in de handelspost van de VOC. Maar Sakura wil niet met een veel te oude vieze man trouwen. En al helemaal niet als ze Reyer heeft gezien. Het is liefde op het eerste gezicht.

Thijs Goverde – De meesterdief trilogie
Holland 2015, 385 blz, 10+
Lees de recensie(s) over dit boek
Falco vertelt het verhaal van zijn leven: hoe hij werd geboren in de stad Duim, die zo ver weg ligt dat ze er nog nooit van auto’s of computers hebben gehoord. Hoe hij gestolen werd door een kinderdief en toch wist te ontsnappen. Hoe hij zo stinkend rijk is geworden. Maar ook hoe hij ruzie kreeg met Ekster, de dief der dieven. Een ruzie met een ongelofelijke afloop…

Simon van der Geest – Per ongelukt!
CPNB 2015, 96 bladzijden, illustraties van Karst-Janneke Rogaar, 10+
Lees de recensie(s) over dit boek
Stel, je moeder zit in de gevangenis, maar ze is onschuldig. En die gevangenis staat op een streng bewaak eilandje in de Waddenzee. En je vader, daar heb je ook niets aan want die zit de hele dag te gamen. Wat doe je dan? Dan bedenk je een onwaarschijnlijk bevrijdingsplan. Tenminste, dat doet Ro. Samen met zijn vrienden Archie en Lela begint hij in een afgelegen schuur aan een fantastische uitvinding te werken. Want soms moet je iets doen wat niemand ooit gedurfd heeft. Hoe gevaarlijk en onmogelijk het ook is…

boeken kbw2015 Mathilde

Wat heb jij gekocht?

Heb jij in de Kinderboekenweek ook een boek gekocht? Welk boek heb je gekocht? Ik vind het heel leuk als je mij een foto mailt van jouw nieuwe boek(en). Stuur mij een mailtje met de foto, je naam en leeftijd. Dan maak ik hieronder een overzicht van al jullie nieuwe boeken.
Ik ben heel benieuwd naar jullie boeken!

 

Gerrianne liet via Twitter weten wat ze heeft gekocht:

Julia Kagawa – Rebel (Talon 2)
HarperCollins Young Adult 2015, 416 bladzijden, vertaald door Karin de Haas, 15+
Lees de recensie(s) over dit boek
Nadat het jonge drakenmeisje Ember bijna is gedood door haar levensgevaarlijke trainer en ternauwernood heeft weten te ontsnappen, beseft ze pas echt waartoe de drakenorganisatie Talon in staat is. Samen met de rebel Riley slaat ze op de vlucht. In de ogen van Talon is ze nu officieel een rebel, een verrader, en de jacht op haar wordt geopend. En daartoe zet Talon de perfecte kandidaat in – niemand minder dan hun pas gerekruteerde agent Dante, Embers broer. Ondertussen is Ember niet vergeten wat drakendoder Garret voor haar heeft gedaan. Als tegenprestatie wil ze hem bevrijden uit handen van de drakendoders van de Orde van St.-Joris, die van plan zijn hem te executeren. Met meer vijanden dan vrienden komt Ember al snel voor moeilijke keuzes te staan.

Gena Showalter – Hartenkoningin (The white rabbit chronicles 3)
HarperCollins Young Adult 2015, 416 bladzijden, vertaald door Angelique Verheijen, 15+
Alice heeft een plan… Alice dacht dat het ergste achter de rug was. Dat ze eindelijk met rust zouden worden gelaten en dat het nu echt serieus zou kunnen worden tussen haar en Cole, de leider van de zombiejagers. Tot Anima Industries, het bedrijf dat zombies gebruikt om macht te verkrijgen en daarbij over lijken gaat, opnieuw begint met zijn verraderlijke praktijken. Dan realiseert Alice zich dat mensen gevaarlijker kunnen zijn dan monsters… Terwijl de zombiejagers zich opmaken voor de strijd, ontrafelt Alice een aantal schokkende geheimen. Ze ontdekt nieuwe krachten bij zichzelf en komt er tot haar verbijstering achter wie er verantwoordelijk is voor al het bloedvergieten en de vreselijke zombies. Langzamerhand dringt tot haar door wat ze moet doen. Maar betekent dat ook dat ze haar leven moet opofferen voor degenen van wie ze houdt?

foto Gerrianne

 

 

De eerste foto heb ik zelf gemaakt, de tweede foto heb ik van Gerrianne gekregen

 

| bol.*[link_Bruna url=”http://www.awin1.com/cread.php?awinmid=8378&awinaffid=370483&clickref=bruna-algemeen&p=https%3A%2F%2Fwww.bruna.nl%2F”]