Mijn verslag van het Bol kinderboekenweekfeest


Afgelopen woensdag organiseerde Bol.com het Bol kinderboekenweekfeest. Net als vorig jaar mocht ik er weer heen. Ik mocht van tevoren ook 5×2 kaartjes weggeven. En dus mochten Ilya, Jelle, Daphne een vriendje of vriendinnetje en één van hun ouders meenemen. Nicole nam haar dochtertje mee en de biebmoeders Astrid, Femke en Edith namen leerlingen van hun school mee.

Bij aankomst bij het gebouw waar Bol.com in zit stond er al een rij in de hal. Ieder kind kreeg een stempelkaart mee. Bij elke activiteit die je doet krijg je een stempel en bij zes stempels krijg je aan het einde van de middag een goodiebag. Daarna moest je de trap op richting de kantine. Het was al gezellig druk.

De middag werd geopend door Janneke Siebelink. Zij werkt bij Bol.com en is de organisator van dit feest. Dit deed ze samen met Wilfred Genee, bekend van het televisieprogramma Voetbal Inside. Samen met zijn vrouw heeft hij een boek geschreven over gezond eten en kinderen.

bolfeest-2
Wilfred Genee en Janneke Siebelink

Bij de bar worden smoothies gemaakt uit het boek van Wilfred Genee.

bolfeest-8
smoothies

Op het podium leest Angela Groothuizen voor.

bolfeest-7
Angela Groothuizen leest voor

Er lopen allemaal figuren uit boeken rond, zoals Bobbi, Peppa, Nijntje (niet op de foto), Bram Botermans (niet op de foto, Geronimo Stilton.

bolfeest-1
Bobbi
bolfeest-6
Peppa
bolfeest-4
Met Geronimo Stilton

Manon Sikkel doet een slimme kinderen quiz. Dit past bij haar nieuwste boek Slimpie Dimpie wonderkind. Toevallig zitten er 4 Ikvindlezenleuk-recensenten in het publiek, namelijk Daphne, Ilya, Jelle en Myrthe.

bolfeest-3
Manon Sikkel doet een slimme kinderen quiz

Willeke Brouwer had een koe meegenomen. In haar boek Silvester… en de bizarre verhuizing maakt Silvester een selfie met een koe. Dat kon iedereen hier vandaag ook doen. Door de hele feestruimte lag ook koeienpoep. Er liep een vriendelijke boerenjongen in overall rond die iedereen ervoor waarschuwde en met zijn bezem de poep opruimde. Als je met de koe op de foto ging kreeg je een stempel voor op je stempelkaart.

bolfeest-9
Een koeselfie, net als Silvester uit het boek van Willeke Brouwer

Tialda Hoogeveen had brillen bij zich waardoor je insecten goed kon bekijken. Dit past goed bij haar boek Ontmoet Minuscul in de achtertuin, een natuurgids voor kinderen over insecten.

bolfeest-11
Bij Tialda Hoogeveen kun je insecten bekijken

Li en Jenny waren druk bezig met kijkdozen. Er waren allemaal dieren uit De reis van Raaf en Papegaai die je in een kijkdoos kon zetten.

bolfeest-10
Kijkdoos maken met Li Lefebure en Jenny Bakker

Verder kon je een workshop doen bij Albus Dumbledore, naar de verhalentent om te luisteren naar Guy Daniels die voorlas uit Heksenwens, kleurplaten kleuren bij Femke Dekker en Marieke Nelissen (passend bij Een pittig soepje), een kunstquiz doen bij Manon Berns (passend bij Het Picasso mystery), voorgelezen worden door Marianne Busser & Ron Schröder (bekend van heel veel voorleesboeken, bijvoorbeeld Het letterwinkeltje), kaarten knutselen bij Jette Schröder (bekend van Lieke in de hoofdrol), een eerste zin bedenken voor een spannend verhaal bij Alexandra Penrhyn Lowe (bekend van Het huis Anubis), groenteknutsels maken bij Sascha Meyer (bekend van De opvreters), voorgelezen worden door Enne Koens (uit Hotel Bonbien).

Je kon je laten schminken, smoothies proeven van Wilfred Genee, skippyballen met Nijntje en natuurlijk handtekening verzamelen en met iedereen op de foto. Er was lekkere limonade, popcorn in verschillende smaken, snoep, bitterballen. Je kon een lekker ijsje halen of een suikerspin.

Kortom: er was genoeg te doen en het feestje vloog voorbij.

 

Ik vond het heel erg leuk dat ik ook dit jaar weer aanwezig mocht zijn. Hopelijk tot volgend jaar!

 

het logo komt van het twitter-account van Bol.com, de foto’s heb ik zelf gemaakt