Mirjam Visker – Kapitein Lappa (1e recensie)

Stap aan boord bij kapitein LAPPA en matroos Hondje Wof en maak kennis met een echte wereldhaven en alle schepen die voorbij varen: de containerboot, de blusboot, de sleepboot, de rondvaartboot, de politieboot, de passagiersboot en de duikboot. Beleef samen met LAPPA en Hondje Wof weer een spannend avontuur. Als kapitein en matroos verkennen LAPPA en Hondje Wof in opa’s bootje de haven. Door een grote golf belandt Hondje Wof in het water. Gelukkig loopt alles uiteindelijk goed af.

kno meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Camien (ouder dan 18 jaar)
Heb je het boek uitgelezen?
Ja
Wat vind je van het boek?
★★★★★ – geweldig
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
het gaat over de haven en schepen
Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, fascinerend, interessant, mooi, spannend, verrassend, vrolijk
Hoe kom je aan het boek?
Zelf gekocht
Zitten er plaatjes (illustraties) in het boek?
Ja
Heb je net ‘ja’ ingevuld? Waarvoor worden de plaatjes gebruikt?
Om iets uit het verhaal duidelijker te maken
Wat vind je van de plaatjes? Passen ze bij de tekst?
ze passen heel goed bij de tekst. Zijn eenvoudig, duidelijk, mooie kleuren, herkenbaar
Wat vind je leuk aan het boek?
Dat het een avontuur in de Rotterdamse haven is. Er komen verschillende schepen en gebouwen in voor die herkenbaar zijn. Het verhaal is verrassend. Geeft ook aan de moed niet op te geven. Ik ben gegrepen door het verhaal. Niet kinderachtig of te moeilijk geschreven.
Wat vind je niet leuk aan het boek?
het is te kort.
Is er iemand uit het boek die je in het echt zou willen ontmoeten? Wat zou je dan samen gaan doen?
Kapitein Lappa. Dan zou ik door de haven gaan varen maar dan een eindje verderop. En dan zou ik vertellen van welke schepen ik hou, ervaringen uitwisselen. Het houden van de haven gevoel delen en tot slot slenteren langs de Parkkade, schepen bekijken en afsluiten bij De Ballentent a/d Parkkade. Daar is het voor kinderen ook leuk. En een must.
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Ja, dat het een aanrader is voor mensen die iets met de haven en schepen hebben. Maar ook voor kinderen en mensen die het niet hebben om ze een kijkje te geven in de haven.
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemakkelijk
Zitten er moeilijke woorden in het boek?
Nee
Heb je net ‘ja’ ingevuld? Kun je dan een voorbeeld geven van moeilijke woorden? Wat heb je gedaan toen je deze woorden tegenkwam?
voor mij zitten er geen moeilijke woorden in. Dat is juist het fijne van dit boek. Merk je bij een kind wat je voorleest dat er toch een woordje moeilijk is (kan ik mij niet voorstellen maar goed) dan valt het toch uit te leggen……..
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ja, ik wil het boek nog een keer lezen, Ik wil andere boeken van deze schrijver lezen, Ik wil het volgende boek uit deze serie lezen
Aan wie zou je dit boek aanraden?
Aan alle kinderen, papa’s, mama’s , opa’s en oma’s, scholen, jong en oud, wel of niet geïnteresseerd in de haven, kortom: aan iedereen.