Afgelopen woensdag was er een kinderboekenweekfeest op het hoofdkantoor van Bol.com. Ik mocht kaartjes weggeven. Hieronder kun je lezen wat de winnaars van het feest vonden.

Biebmoeders Astrid, Edith en Femke wonnen en namen leerlingen van de school mee waar ze werken. Edith schreef een verslag op Hebban en met haar toestemming mag ik dat ook hier plaatsen:

Ken je het verhaal van Sjakie Stevens, de jongen die er van droomde om naar de chocoladefabriek te gaan? Mij lijkt het al jaren leuk om de grootste webwinkel van ons land eens van binnen te bekijken. Wat een verrassing was dat om te lezen dat Bol.com zijn deuren een middagje open zou gaan zetten voor honderden kinderen. Speciaal voor de Kinderboekenweek organiseerde  de winkel op 30 september een knalfeest!

Net als Willy Wonka verstopte mevrouw Siebelink Gouden Toegangskaarten. Dit keer zaten zij niet in een chocoladereep (daar had ik trouwens ook niets op tegen gehad…) maar moest je op facebook naar prijsvragen speuren. Nou die waren er genoeg. Dus wat doe je op een regenachtige zondagmiddag als je boek uit en je mok leeg is? Dan doe je gewoon aan al die prijsvragen mee.  Dat heb ik geweten. Sjakie en opa Jakob zullen wel jaloers op mij zijn. Ik won niet één Gouden Toegangskaart, maar 25!  Bedankt mevrouw Wonka-Siebelink! Nu kon ik een grote groep boekenwurmen van CBS Wakersduin meenemen naar het feest.

Toen het allemaal tot mij doorgedrongen was kreeg ik de schrik. Want hoe kom je in Utrecht met zo’n grote groep?  Die past niet in een Matiz. Gelukkig vindt de NS dat het altijd tijd voor lezen is (vooral voor kinderen) en zodoende gingen wij (de bieb- en lees) moeders met een wagon vol Railrunners op pad!Maar nu genoeg over Gouden Toegangskaarten, prijsvragen en een reisje met de  trein. Hoe was het Kinderboekenweek-festijn? Dat willen jullie weten. Wie kunnen hier beter over vertellen dan de kinderen zelf?

Steven maakte in de Zwijnsteintent een toverstok en een toverdrankje. Hoewel de stok tijdens de toverlessen geen watje kon laten vliegen gingen de lichten in de trein er wonderlijk genoeg wel mee aan en uit. Emma K. vond het meisje met de snoepjas het allerleukst maar wilde niet zeggen hoeveel  snoepjes ze uit deze jas heeft gehaald. Yvonne heeft ook heel veel gesnoept: een suikerspin, ijsje, popcorn én een kikker! Talitha heeft de echte Angela Groothuizen gezien. Emma N. Liet zich schminken als een groene heks. Hopelijk kon ze haar gezicht  ‘s avonds goed schoontoveren want de schoolfotograaf zou de volgende dag naar school komen. Elise vond het knutselen met groente en fruit het allerleukste. Iris en Noa vonden  Harry Potter geweldig en waren blij dat ze de mooie tovenaarshoed mee naar huis mochten nemen. Het toverdrankje dat ze gemaakt had zou Iris  ’s avonds aan haar vader geven. Siem en Marijn zijn op de op de foto geweest met Bram Botermans en Geronimo Stilton. Nijntje, Bobbi en Peppa waren ook op het feest aanwezig, maar daar ga je niet meer mee op de foto als je in groep 5 zit. Maaike en Jill kregen liefdesadviezen van Jette Schröder. De uitkomst wilden zij ons helaas niet meedelen. Marieke en haar moeder mochten  als enige van de groep met een echt Gouden Ticket naar binnen. De overige 24 kaarten zijn nooit aangekomen. Wij vermoeden dat de vader van de rijke Veruca Peper hier achter zit. Helemaal zeker weten wij het niet. Soomer lag om acht uur uitgeteld in bed, terwijl haar zus Lenthe nog doorstuiterde tot laat in de avond. Tot slot had Nynke haar grote zus Lisanne meegenomen naar het feest. Lisanne ontdekte veel beroemde schrijvers. De zussen zouden thuis en wedstrijdje sinaasappel hooghouden gaan doen. Hier is hun moeder vast niet blij mee, Wilfred Genee!

Bol.com, mevrouw Wonka-Siebelink, ‘De wakkere muis’, ‘Ik vind lezen leuk’ en ‘Nicetips4kids’ heel erg bedankt voor deze geweldige middag!

 

Daphne won een kaartje en naam haar zus Myrthe en haar vader mee. Hun vader interviewde hen na afloop:

Daphne heeft via Ikvindlezenleuk.nl twee kaartjes gewonnen voor het kinderboekenweekfeest bij Bol.com. Ze neemt haar zus Myrthe en haar vader mee naar het feest. In het onderstaande interview vraag ik (de vader) Daphne en Myrthe naar hun ervaringen.

Waarom gingen jullie naar het kinderboekenweekfeest bij Bol.com?
M: Daphne had kaartjes gewonnen bij Ikvindlezenleuk.nl door een vraag in te vullen. De vraag was wie je mee wou nemen en waarom je er naartoe wou.
D: Ik ging er naar toe omdat ik dacht dat het wel leuk was. Daarom heb ik de prijsvraag ingevuld.

Hoe gingen jullie naar het feest?
D: Met de trein en met de bus.
M: We gingen eerst met de bus naar het station en toen met de trein en daarna weer met de bus en toen hebben we nog een stukje gelopen.

Hoe was het op het kinderboekenweekfeest?
D: LEUK!
M: Het was leuk en heel gezellig. Het feest was groter dan vorig jaar.

Wat vonden jullie het leukste op het kinderboekenweekfeest?
D: Peppa Big!
M: Ik vond het allemaal wel leuk. Ik vond de quiz wel leuk, en dat ik nu een nieuw boek heb. Ik vond het kaarten maken ook leuk.

Wat hebben jullie nog meer gedaan op het feest?
M: Ik ben op de foto geweest met Bram Botermans. Ik ben ook nog op de foto geweest met Geronimo Stilton, en ik heb ook een handtekening.
D: Ik ben ook op de foto geweest met Bram Botermans en Geronimo Stilton en Nijntje.

Dus jullie hebben ook een boek gekocht?
D: Ja. Het boek heet “Een pittig soepje”.
M: Ja, en het boek heet “Slimpie Dimpie Wonderkind”.

Hebben jullie ook de schrijvers van die boeken gezien?
M: Ja, en de schrijver was Manon Sikkel.
D: Dat waren toch die heksen? Daar kon je een kleurplaat kleuren.

Wat hebben jullie mee naar huis genomen?
M: Mijn boek, mijn kaart en een goodies bag (een tas met allemaal spulletjes). En een poster van het boek Het leven van een loser 9 – Flutvakantie voor mijn boekpromotie op school.
D: Een Peppa Big-ballon. Ik was mijn goodies bag kwijt (die heeft Daphne in de bus laten liggen).

 

Ilya nam Lieke mee en zijn moeder. Ilya mailde mij een verslag en leuke foto’s.

Ik en Lieke vonden het erg leuk. We zijn aan het begin samen met Geronimo Stilten op de foto geweest. Daarna hebben we wat lekkers gegeten ( chips ) zijn toen nog even rond kijken. Zijn toen naar de slimme Dimmie Quiz geweest. daarna weer even rond kijken. Daarna hebben we een Harry potter workshop gedaan was heel leuk. Je mocht er een eigen toverstaf maken en een toverdrankje. Zijn naar de workshop nog even rond gaan kijken maar er was niks leuks meer te doen dus gingen we naar huis. We kregen aan het einde nog een gratis goody-bag mee naar huis. Het was echt geweldig!

bolfeest-3
Lieke, Daphne, Ilya en Myrthe met het Bol-mannetje
bolfeest-2
Lieke en Ilya bij de Harry Potter workshop
bolfeest-1
Daphne, Myrthe, hun vader en ik

 

Ook Lieke schreef een verslag.

Het was heel leuk ik ben als eerste naar geronimo stilton geweest.
Ik ben ook met hem op de foto geweest.
Ik ben nog naar een harry potter workshop geweest daar mocht je een eigen toverstaf maken en toverdrank!
Ik heb kaarten geknutseld en een boeken legger gekregen.
Het was super leuk en ik hoop dat ik weer een keer mee mag!

 

Ik vind het heel leuk om te lezen dat de winnaars een leuke middag hebben gehad.
Benieuwd naar mijn verslag? Lees het hier.

 

de foto’s zijn gemaakt door de moeder van Ilya