logo kbw 2015 (facebook)Op het Kinderboekenbal kwam ik Bas tegen. Hij mocht met zijn moeder mee, die bij uitgeverij Clavis werkt. Hij heeft een leuk verslag over deze avond geschreven.

 

Samen met mijn mama mocht ik mee naar het Kinderboekenbal. Thema Raar maar waar. Ik mocht, als professor, met een nieuw overhemd, bretel en jasje aan.

Mama kwam me meteen uit school ophalen waarna we snel naar huis gingen om ons om te kleden om daarna in de auto naar Rotterdam te stappen. Gelukkig waren we op tijd vertrokken anders waren we te laat geweest omdat we hele stukken niet hard konden rijden.
In Rotterdam hebben we snel nog wat gegeten en daarna de auto geparkeerd.

Samen met een collega van mama en twee schrijver en hun kinderen gingen we daarna naar binnen. Er stonden allemaal professoren ons op te wachten en nadat we onze jassen op hadden laten hangen gingen we de trap op naar boven.
Hier waren allemaal soorten proefjes te doen.
Elke keer klonk er een harde knal. Dit kwam door een fiets die via een machine een ballon opblies. Totdat die knalde. .
Ook stond er een groot rad. Ik mocht hier in rennen daardoor ging de muziek aan. Mama kon mij ook op de tv zien.

Ik ben met mama nog even terug gegaan naar de tafel met de ballon. Deze heb ik ook laten knallen. Verder lagen daar ook allemaal kapotte zaklantaarns die nu gebruikt werden om elektriciteit op te wekken door te draaien. Daarna kwam ik bij een tafel met allemaal soorten fruit en groenten als je daarop drukt maakt het geluid.
Nog even snel een drankje gedronken voor we naar de zaal moesten.

In de zaal begon een hele show; Kinderen voor Kinderen kwamen met o.a. het liedje Raar maar Waar. De Gouden Griffel was kwijt, maar werd gelukkig gevonden achter de maan. Andre Kuijpers, de astronaut, vertelde over zijn ruimtereis en de raket.
Het Kinderboekenweekgeschenk werd gelanceerd over Nederland, de eerste twee exemplaren van het prentenboek werden aan twee meisjes gegeven. Er kwam een soort tovenaar die met zijn handen dingen aanstak. En wat deed met water in een kan.
Als laatste werd de Gouden Griffel uitgereikt en de Kinderboekenweek was begonnen.

Daarna heb ik gel en stuiterklei gemaakt. We gingen in een tent daar legde een meneer uit over de planeten en de aarde. Ook was er een zwarte tent. Daar legde een koptelefoon uit hoe het in de dinosaurustijd was.
Toen kwam ik mama weer tegen en heb ik Li Lef├ębure ontmoet. Zij had Papegaai (van De reis met Raaf en Papegaai) bij zich en die mocht ik meenemen naar huis, als ik goed voor hem zou zorgen.
Daarna mocht ik nog een drankje drinken en wilde ik wel naar huis. Alleen moest ik nog op mama wachten die het erg druk had.

Terwijl ik aan het wachten was, zag ik die tovenaar weer. Hij zat met een knie op een stapel boeken.
Ik heb ook nog een handtekening van Andre Kuijpers gekregen.
Toen zijn we weer met de trap naar beneden gegaan. Bij het weggaan kreeg ik ook nog een tas met allemaal spullen mee.

Snel met mama naar de parkeergarage gelopen om met de auto weer naar huis te gaan.
In de auto ben ik al in slaap gevallen, maar even wakker geworden toen we thuiskwamen.
Ik vond het een superleuke avond!!!

De dag erna heeft mama me niet wakker gemaakt, ik mocht later op school komen.
Hier heb ik natuurlijk alles verteld wat ik gedaan heb. Om 12 uur hebben we op het schoolplein met de hele school meegezongen en gedanst op Raar maar Waar om op school de Kinderboekenweek te openen.

 

Bas (8 jaar)

 

 

Geef een antwoord