Afgelopen zaterdag was bij boekhandel Donner (Rotterdam) de boekpresentatie van List en leugens, het nieuwste boek van Leigh Bardugo. Daarom organiseerde uitgeverij Blossom Books een boekpresentatie waarbij Leigh Bardugo aanwezig was.

Toen ik bij Donner aankwam stonden er al heel wat mensen buiten te wachten. De deuren gingen om half 7 open. Nadat je ticket gescand was kreeg je een goodiebag, met daarin allemaal leuke dingen.

Leigh Bardugo 4
inhoud van de goodiebag

 

De avond begon met een interview waarin Leigh van alles vertelde over schrijven en haar boeken. Er waren 180 kaartjes verkocht voor vanavond en het was best druk. Helaas zat ik best ver naar achteren en kon ik het podium niet zo goed zien. Het interview was erg leuk. Er ging een diepe zucht door de zaal toen ze vertelde dat ze erover dacht om een boek over Nikolas te schrijven…

Leigh Bardugo 6
zicht op het podium, links Leigh en rechts Myrthe (van Blossom Books)

Na het interview was er een quiz waarbij twee kandidaten het moesten opnemen tegen Leigh. Om half 9 mocht de eerste groep mensen in de rij gaan staan voor het signeren. Iedereen mocht 2 boeken laten signeren. Leigh Bardugo nam voor iedereen de tijd, waardoor het wachten lang duurde. Om kwart over 9, toen groep 2 in de rij mocht staan, ben ik aangesloten en 5 kwartier later was ik eindelijk aan de beurt.

Leigh Bardugo 2
de rij voor mij…
Leigh Bardugo 8
de Engelse editie

Simone, van boekhandel Donner, had een geweldige taart gemaakt, en mini-cupcakes en een grote kraai. Ook Leigh Bardugo was hiervan onder de indruk en op de FB-pagina van Donner kun je zien dat zij foto’s van de taart maakte.

Leigh Bardugo 7
taart
Leigh Bardugo 1
een kraai om op te eten

Om half 11 was ik eindelijk aan de beurt 🙂 Ik heb nog snel verteld over mijn website en haar een boekenlegger gegeven.

Leigh Bardugo 3
op de foto met Leigh Bardugo
Leigh Bardugo 5
met handtekening!

Ik vond het heel bijzonder om hierbij aanwezig te zijn. Een minpuntje vond ik de ontzettend lange rij voor het signeren. Ik denk dat ook Leigh niet heel blij was dat ze uiteindelijk zo’n 3 uur heeft zitten signeren in plaats van 1,5 uur.

Ik ben trouwens heel benieuwd naar dit boek!

 

UPDATE

Ik kreeg een mailtje van Myrthe van uitgeverij Blossom Books, waarin ze vertelt dat het de beslissing van Leigh was om zo lang te signeren. Mijn gedachte dat ze hier niet blij mee zou zijn klopt dus niet.

Dit was de manier waarop Leigh het zelf wilde: ze had aangegeven dat niemand weggestuurd mocht worden, dat ze voor iedereen de tijd wilde nemen en dat ze iedereen wilde ontvangen die interesse had om naar het event te komen. Ze had het dus helemaal niet leuk gevonden als we de kaartverkoop hadden stopgezet. Ze vindt dat als iemand de moeite neemt om haar te komen bezoeken, ze ook eigenlijk alle aandacht moeten kunnen krijgen die ze op dat moment kan geven. Dat ze dus uiteindelijk 3 uur zat te signeren hoort bij haar keuzes.

 

 

| bol.*[link_Bruna url=”http://www.awin1.com/cread.php?awinmid=8378&awinaffid=370483&clickref=bruna-algemeen&p=https%3A%2F%2Fwww.bruna.nl%2F”]

 

De foto’s zijn door mijzelf gemaakt