Mariko Tamaki – This one summer (1e recensie)

Rose and Windy are summer friends whose families have visited Awago Beach for as long as they can remember. But this year is different, and they soon find themselves tangled in teen love and family crisis. Sure, Rose’s dad is still making cheesy and embarrassing jokes, but her mother is acting like she doesn’t even want to be there. Plus, being at the cottage isn’t just about going to the beach anymore. Now Rose and Windy are spend a lot of their time renting scary movies and spying on the teenagers who work at the corner store, as well as learning stuff about sex no one mentioned in health class. Pretty soon everything is messed up. Rose’s father leaves the cottage and returns to the city, and her mother becomes more and more withdrawn. While her family is falling to pieces, Rose focuses her attention on Dunc, a teenager working at the local corner store. When Jenny, Dunc’s girlfriend, claims to be pregnant, the girls realize that the teenagers are keeping just as many secrets as the adults in their lives.

Boekinformatie
Schrijver: Mariko Tamaki
Titel: This one summer
Jaartal: 2014
Bladzijden: 320
Illustrator: Jillian Tamaki
Genre: zonder genre
Leeftijd: 12+
knop meer info over boek
tamaki - this one summer-1

Rose komt al haar hele leven in de zomervakantie met haar ouders in Awago Beach. Vroeger droeg haar vader haar van de auto naar hun huisje. Zo lang ze zich kan herinneren is ze bevriend met Windy, ondanks dat Windy 1,5 jaar jonger is dan zij. Normaal gesproken speelden ze samen op het strand, groeven ze kuilen en bouwden ze zandkastelen. Daar voelen ze zich nu te oud voor.

tamaki - this one summer-2

Tijdens deze vakantie blijkt dat Rose en Windy uit elkaar groeien. Rose is geïnteresseerd in de jongens en Windy wil horrorfilms kijken en samen plezier maken. Ondertussen hebben de ouders van Rose ruzie. Haar moeder vindt dit jaar verschrikkelijk in Awago Beach en Rose heeft geen idee waarom. Haar vader besluit door de ruzies een paar dagen weg te gaan.

tamaki - this one summer-3

Waarom wil de moeder van Rose hier niet zijn? Komt haar vader weer terug? Wordt het toch nog een leuke zomervakantie voor Rose en Windy? Zullen ze vrienden blijven?

Mening over het boek

Recensie van Mathilde (ouder dan 18 jaar)
Heb je het boek uitgelezen?
Ja
Wat vind je van het boek?
★★★☆☆ – gemiddeld
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het boek heeft een mooie voorkant, Ik vond de tekst op de achterkant leuk, het was het boek voor de maand november van de Bored to death YA book club (in boekhandel Donner)
Welke steekwoorden passen bij het boek?
kort, mooi, realistisch
Hoe kom je aan het boek?
Zelf gekocht
Zitten er plaatjes (illustraties) in het boek?
Ja
Heb je net ‘ja’ ingevuld? Waarvoor worden de plaatjes gebruikt?
Om iets uit het verhaal duidelijker te maken, Om iets te laten zien dat niet in het verhaal wordt verteld
Wat vind je van de plaatjes? Passen ze bij de tekst?
“This one summer” is een graphic novel. Het verhaal wordt dus verteld door de plaatjes. Ik vind het erg mooi dat de illustraties in donkerblauw zijn i.p.v. zwart of gekleurd. Dat maakt het verhaal bijzonder
Wat vind je leuk aan het boek?
Het verhaal geeft een inkijkje in de zomer van een 13- of 14-jarig meisje. Haar ouders maken veel ruzie en doen alsof ze nog een kind is, haar zomervakantievriendinnetje Windy en zij lijken uit elkaar gegroeid te zijn. Het verhaal laat zien waar dit meisje allemaal mee bezig is in haar hoofd
Wat vind je niet leuk aan het boek?
Het verhaal was niet verrassend. Er gebeurde niet veel in het verhaal, maar de illustraties maakten dat goed
Is er iemand uit het boek die je in het echt zou willen ontmoeten? Wat zou je dan samen gaan doen?
Nee
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Nee
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Zitten er moeilijke woorden in het boek?
Nee
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ik wil andere boeken van deze schrijver lezen
Aan wie zou je dit boek aanraden?
Aan jongeren vanaf een jaar of 12

[extra_info]

Geef een antwoord