boekomslag Annemarie Jongbloed - Juf Beul

‘Vroeger was ik een beul.’ Juf zegt het met een serieus gezicht. ‘In mijn vorige leven.’ Sam schiet in de lach. ‘Ik was in mijn vorige leven een konijn,’ proest ze. Sam gaat naar de zomerschool. Ze heeft een probleem met taal, zegt haar moeder. De juf van de zomerschool gedraagt zich vreemd. Ze zegt dat ze in de Gouden Eeuw een beul was …

knop meer info over boek

Mening over het boek

logo leeshelden

Recensie van Daphne (6-8 jaar)
Heb je het boek uitgelezen?
Ja
Wat vind je van het boek?
★★★★☆ – goed
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik heb het boek niet zelf uitgekozen, ik heb het boek van de leeshelden
Welke steekwoorden passen bij het boek?
fascinerend, leuk
Hoe kom je aan het boek?
ik heb het boek van de leeshelden
Zitten er plaatjes (illustraties) in het boek?
Ja
Heb je net ‘ja’ ingevuld? Waarvoor worden de plaatjes gebruikt?
Als versiering
Wat vind je van de plaatjes? Passen ze bij de tekst?
ik vind de plaatjes niet mooi. de plaatjes passen ook niet bij de tekst
Wat vind je leuk aan het boek?
vroeger was ik een beul. juf zegt het met een serieus gezicht. in mijn vorige leven. sam schiet in de lach. ik was in mijn vorige leven een konijn, proest ze. juf haalt haar schouders op, je hoeft het natuurlijk niet te gloven, maar ik wil niet dat je mij uitlacht. nu kijkt sam verbaasd. naar juf. naar de kinderen om haar heen. ze kijken allemaal serieus. is het geen grap? geloven zij juf? meent ze het echt dan? je hebt toch maar een leven? en juf een beul? een beul is toch iemand die een ander pijn doet? daar is ze veel te aardig voor.
Wat vind je niet leuk aan het boek?
ik vind alles leuk
Is er iemand uit het boek die je in het echt zou willen ontmoeten? Wat zou je dan samen gaan doen?
niemand
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
nee
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Zitten er moeilijke woorden in het boek?
Nee
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ja, ik wil het boek nog een keer lezen, Ik wil andere boeken van deze schrijver lezen, Ik wil het volgende boek uit deze serie lezen
Aan wie zou je dit boek aanraden?
kinderen van 7, meisjes en jongens

Ikvindlezenleuk heeft dit boek van uitgeverij Levendig gekregen voor de leeshelden

logo Levendig