Dagje naar de Boekenbeurs in Antwerpen

Van 31 oktober t/m 11 november was in Antwerpen de jaarlijkse Boekenbeurs. Twaalf dagen vol met schrijvers en vooral heel veel boeken. Dat wilde ik van dichtbij bekijken en daarom ging ik op een dagje met de trein naar Antwerpen.

Op het station van Antwerpen stond al duidelijk aangegeven welke kant bezoekers voor de Boekenbeurs opmoesten om met de tram naar de Expo te reizen. Met de tram was het nog 10 minuten naar de Expo. Daar stond een korte rij om binnen te komen. boekenbeurs-1

Ik wist dat Li Lefebure en Jenny Bakker zouden voorlezen uit “De reis van Raaf en Papegaai”. Dat leek mij een leuk begin van de dag. Jenny was er helaas nog niet, want er waren die ochtend veel treinproblemen in Nederland. Tijdens het voorlezen waren de kinderen muisstil.

boekenbeurs-2
Li Lefebure leest voor

De Boekenbeurs was groot! In drie grote hallen waren overal boeken te zien. Er waren heel veel uitgeverijen aanwezig, maar ook boekwinkels. Mensen kochten veel boeken. Ik heb veel boeken gezien die ik op mijn verlanglijstje heb gezet…

collage boekenbeurs-1

collage boekenbeurs-2

Op elke dag van de Boekenbeurs waren er tientallen schrijvers en illustratoren aanwezig waar je mee kon praten, een handtekening kon vragen of mee op de foto kon.

boekenbeurs-3
Guy Daniëls en Ina Hallemans
boekenbeurs-4
Thé Tjong-Khing
Een hele rij schrijvers, met vooraan Jan De Kinder en Siska Goeminne. De namen van de andere schrijvers weet ik niet meer 😉
boekenbeurs-8
Leo Timmers
boekenbeurs-7
An Swerts en Jenny Bakker
boekenbeurs-5
Hedwig Van de Velde

Ik heb een ontzettend leuke dag gehad op de Boekenbeurs, waarbij ik leuke en interessante mensen heb ontmoet. Het is fijn om te zien hoeveel mensen lezen ook leuk vinden 🙂

Aan het einde van de dag ging ik naar huis met twee boeken en kaarten met illustraties van Fiep Westendorp over lezen. Het boek “Kunst met taart” heb ik zelfs kunnen laten signeren door Thé Tjong-Khing.

boekenbeurs-10

boekenbeurs-9

Tot volgend jaar!

 

De foto’s zijn door mijzelf gemaakt