logo leeshelden

Hoera, ikvindlezenleuk heeft leeshelden! Een leesheld is iemand die lezen erg leuk vindt, graag recensies schrijft, het leuk vindt om reclame te maken voor ikvindlezenleuk en het leuk vindt om verrast te worden. Ik heb aan een groepje enthousiaste recensenten gevraagd of zij leesheld zouden willen worden…

Dit zijn de nieuwe leeshelden:

Anne, Daphne, Femke (nr. 1), Femke (nr. 2), Fleur, Jelle, Kim, Luuk, Mia, Myrthe, Tim, Zoë en groep 6 van een basischool in Meppel (Amien, Bilal, Boris, Daan, Dyna, Faye, Hadjar, Kimi, Lauren, Leonoor, Lyndsey, Manar, Robin, Romaisae, Salmane, Samir, Tanya, Thijmen, Tycho, Xiao, Zoë en juf Gerrianne). Ze zijn tussen de 5 en 15 jaar (behalve de juf) en zijn dol op lezen!

Wat moeten ze gaan doen?

Boeken lezen natuurlijk. Ze krijgen een paar keer per jaar van mij een pakketje boeken. Over deze boeken moeten zij een recensie schrijven. Daarna mogen ze deze boeken natuurlijk delen met vrienden. Hoe meer recensies er geschreven worden hoe beter!

Je hoeft natuurlijk geen leesheld te zijn om lezen leuk te vinden en recensies te schrijven over boeken. Dat mag iedereen komen doen. Ga naar het vragenformulier, beantwoord de vragen en ik maak er een leuk recensie van.

Ik heb uitgeverijen van kinder- en jeugdboeken gevraagd of zij boeken willen doneren voor deze leeshelden. Daar kreeg ik enthousiaste reacties op en de eerste stapels boeken heb ik inmiddels ontvangen. Deze boeken komen van de uitgeverijen De Fontein, De Vier Windstreken, Holland, Levendig en Menuet. Andere uitgeverijen hebben aangegeven dat ze ook graag mee willen doen. Zodra ik daar boeken van ontvang laat ik het dat via de website weten.

De komende week gaan de eerste boeken onderweg naar de leeshelden.

Ik wens iedereen veel leesplezier!

logo van uitgeverij De Fontein
logo van uitgeverij Menuet
logo van uitgeverij De Vier Windstreken
logo van uitgeverij Holland
logo van uitgeverij Levendig

de logo’s van de uitgeverijen heb ik van de uitgeverijen gekregen, het plaatje voor het leesheld-logo komt van Vectors by vecteezy.com