Jeff Kinney was begin december een dagje in Nederland. Alana mocht met haar moeder (die bij Bol.com werkt) mee om hem te interviewen. Lees hieronder het verslag van Alana:

Ik ben Alana (10 jaar) en ik heb een paar vragen gesteld aan Jeff Kinney (schrijver van Het leven van een loser).
Het begon toen ik maandag om kwart voor een uit school gehaald werd. Ik ging naar het museumplein, samen met mijn moeder (Janneke Siebelink) en daar wachten een camera man en een vrouw.
Ik zag Jeff Kinney bij de ijsbaan staan, en er kwamen nog wat anderen kinderen aan die ook een paar vragen gingen stelen aan Jeff Kinney.
We liepen een eindje door de stad en we werden gefilmd terwijl we liepen. Ondertussen werden er al wat vragen van anderen kinderen gesteld. Maar ik vroeg nog niets, want ik mocht straks een echt interview houden.
We waren bij de grachtengevels aan gekomen, en mijn moeder kreeg daar een mini microfoon om haar hoofd, en toen ze dat deden ging de camera even uit. Toen mama bijna alle vragen had gesteld, gingen we verder.

We gingen naar een poffertjesrestaurant, en kregen we allemaal wat te drinken en poffertjes. Alle kinderen lieten Jeff Kinney in hun boek van Het leven van een loser, een tekeningetje maken en een handtekening zetten. We leerden Jeff Kinney ook wat Nederlandse woordjes.
Toen was ik aan de buurt, ik kreeg net als mijn moeder een mini microfoontje om mijn hoofd. Niemand anders van de kinderen mocht dat. Ik vond het super spannend, omdat ik het ook nog eens in het Engels moest doen en het op tv kwam. We gingen zitten aan een apart tafeltje zitten, en de camera werd bijna de hele tijd op mij gericht.

mijn eerste vraag was: waarom schrijf je over losers en niet over winnaars?
Jeff Kinney: omdat ik vroeger ook een klein beetje een loser was.
ik: wat is je favoriete boek van nu?
Jeff Kinney: ik denk de oranje [flutvakantie] want dat heb ik ook echt mee gemaakt.
ik: wat vind je leuker, schrijven of tekenen?
Jeff Kinney: tekenen, omdat aan tekenen besteed ik wel 15 uur per dag aan en het is gewoon leuk.
ik: heb je kinderen? en lezen die jou boeken?
Jeff Kinney: ja, twee zoons. ik haal inspiratie bij me kinderen vandaan, en ik maak me boeken voor me kinderen.
Ik: dankjewel voor je tijd!
Jeff Kinney: dankjewel voor je vragen!
Daarna ging ik naar het feestje van het leven van een loser, op de dam.
En dan naar huis!

Dat was mijn interview!
Liefs Alana.

2016 foto Jeff Kinney interview Alana
2016 foto Jeff Kinney interview Alana
2016 foto Jeff Kinney interview Alana
2016 foto Jeff Kinney interview Alana
jeffkinney-2

Deze foto’s heeft Alana meegestuurd met haar verslag

Over Jeff Kinney

Geef een antwoord