Op 20 november was de Engelse schrijver Chris Bradford op bezoek bij boekhandel Donner. Hij werd geïnterviewd door Marcel van Driel.

Chris Bradford maakt gebruik van method writing. Dat betekent dat hij zich voorbereid op het schrijven door zich in te leven. Marcel vraagt hoe dat er dan uit ziet. Of hij dan met zijn ene hand een zwaard vasthoudt en met zijn andere hand typt. Chris antwoordt dat het daar wel op lijkt. Chris is getraind als ninja en beveiliger. Elke actiescène doet hij tijdens het schrijven. Hij vecht tegen zichzelf.

Chris laat zien hoe je je het beste kunt verdedigen. Chris heeft een van zijn eigen boek vast en vertelt dat dit een belangrijk verdedigingswapen is. Een jongen uit het publiek mag hem aanvallen. Op het moment dat de jongen doet alsof hij hem wil neersteken, rent Chris supersnel het podium af… Hij vertelt dat wegrennen de beste verdedigingstactiek is. Als dat niet werkt kun je het boek ook gebruiken om hard op het botje te slaan waarmee je duim aan je hand vastzit. Maar dit kan alleen met een boek van de samoerai-serie van Chris 😉 Chris heeft ook een ninja-tip: een van de beste manieren om iemand uit balans te krijgen als je aangevallen wordt is door hard op iemands voet te stampen.

chrisbradford11

chrisbradford10

Chris vertelt dat hij vroeger veel gepest werd. Daarom is hij martial arts (vechtsporten) gaan doen. Hierdoor voelde hij zich veel zelfverzekerder.

Hij vertelt over zijn serie ‘De jonge samoerai’. In het verhaal komen geen ouders voor, want zonder ouders moeten jongeren zelf de verantwoordelijkheid nemen voor hun leven. Met ouders kunnen ze niet de dingen doen die voor het verhaal nodig zijn. De jonge samoerai zijn helden zonder superkrachten. Ze zijn gewoon heel erg goed in vechtsporten.

Chris is inmiddels begonnen met een nieuwe serie boeken, de Bodyguard-serie. Het verhaal hiervan speelt zich af in Afrika. De hoofdpersonen zijn beveiligers. De eerste delen komen in het voorjaar in Nederland uit (deel 1 in maart, deel 2 in mei).

Chris verteld dat hij elke dag van 8 uur ‘s morgens tot 6 uur ‘s avonds schrijft. Hij vertelt dat schrijven moeilijk is. Hij heeft tips tegen writers block (als je niet weet wat je moet schrijven):

  1. blikje cola en een chocolate chip cookie
  2. hardlopen of wandelen
  3. slapen

Hoe goed Chris ook kan vechten toch is er iets waar hij bang voor is. Marcel wil heel graag weten wat dat is. Chris is bang voor haaien. Hij is ook bang voor clowns. Hij heeft ooit het boek ‘It’ (in Nederlands: ‘Het’) van Stephen King gelezen. Dit is een horror- of griezelverhaal waarin een heel enge clown voorkomt. Chris vindt dit boek geweldig, maar ook verschrikkelijk eng. Hij was ooit kamperen in Afrika. Daar liepen leeuwen om de tent. Dat vond hij ook erg eng, maar als hij in het donker naar buiten ging was hij ook bang dat er opeens een clown voor hem zou staan…

Daarna was het tijd voor een demonstratie zwaardvechten. Chris vertelt dat hij een echt samoeraizwaard heeft en dat het ontzettend scherp is.

chrisbradford9

christbradford8

chrisbradford7

Na deze demonstratie was er tijd om met Chris en Marcel op de foto te gaan, vragen te stellen en boeken te laten signeren. Het was een ontzettend leuke middag.

chrisbradford6

chrisbradford5

chrisbradford4

chrisbradford-2

chrisbradford-1

chrisbradford-handtekening

 

 

[link_Bruna url=”http://www.awin1.com/cread.php?awinmid=8378&awinaffid=370483&clickref=bruna-algemeen&p=https%3A%2F%2Fwww.bruna.nl%2F”]

 

De foto’s zijn door mijzelf gemaakt