Lydia van Houten – Evian Willow en de vloek van de vuurdraak (2e recensie)

Het fantastische avontuur begint als er een ijzingwekkend virus om zich heen grijpt. De strijd op leven en dood is begonnen… Tijdreizigers Elena, William en Charlotte denken eindelijk hun rust en hun plek gevonden te hebben. Als Elena en William een vakantie nemen op het Caribische eiland Istreria, breekt er een mysterieus virus uit. De uitbraak werd echter voorspeld in een profetie van de vuurdraak. Als deze allesvernietigende code ontwaakt is niets en niemand meer veilig. Zelfs het heelal dreigt te verdwijnen! Een gevecht tegen de tijd begint. Als William besmet raakt wil Elena hulp in gaan roepen. Samen met haar nieuwe vrienden verlaat ze het eiland. Onderweg blijkt echter dat er een verstekeling meevaart. Is het toeval dat deze kleine jongen het teken van III in zijn nek draagt?

Boekinformatie
Schrijver: Lydia van Houten
Titel: Evian Willow en de vloek van de vuurdraak
Serie: Evian Willow #1
Uitgeverij: Kabook
Jaartal: 2015
Bladzijden: 234
Genre: science fiction
Leeftijd: 15+
knop meer info over boek

Luister naar het begin van dit boek...

Of klik hier en ga naar het Youtube-kanaal van Ikvindlezenleuk

Het verhaal in het kort

Het uitzicht was adembenemend. De enorme groenblauwe zee werd hier en daar afgewisseld met eilandjes vol witte stranden. Van boven was alles goed te zien: de toppen van de palmbomen, de inhammen waar de zee de kust leek te omarmen, de riffen en de vogels die al zwevend af en aan in de zee doken. De warme zon brandde op Elena’s huid, maar het gaf niet.
Een enorme euforie en een gevoel van vrijheid overspoelden haar. Al die tijd had ze zich goed vastgehouden aan William. Ze zaten al uren op de rug van Bunjo, die zonder klagen zijn vleugels op en neer sloeg en af en toe in een zweefstand bleef hangen in de lucht. Elena dacht terug aan de afgelopen vierentwintig uur. Aan de hectiek van de bruiloft van haar tweelingzuster Charlotte. De voorbereidingen hadden hun tol geëist. Daarom hunkerde zo zo naar deze vakantie met haar vriend. Eindelijk eens wat rust, zonder de bijkomende verplichtingen die ze tegenwoordig had. Ze zuchtte, sloot haar ogen en ademde de ziltige lucht diep in. Deze vrijheid had ze verdiend. (blz. 7)

Elena en William reizen naar een eiland. Hier zijn ze eerder geweest, maar er blijkt veel veranderd te zijn. De mensen lijken apathisch te zijn, alsof niets hen meer interesseert. Er wordt veel ruzie gemaakt. Al snel is ook William hier ook door besmet. Elena gaat op onderzoek uit en komt Felice tegen. Felice is de maker van het eiland. Ze vertelt Elena over de profetie van de vuurdraak. Als de vuurdraak gewekt wordt zal niet lang daarna het eiland, de wereld en het heelal verdwijnen. Elena moet dit zien te voorkomen.

‘Ik heb geen idee wat je allemaal bedoelt,’ zei Elena.
‘Nog niet, dat klopt.’ Felice liet haar hoofd hangen en staarde verdrietig naar de grond. ‘Ik bemoei me normaal nooit met zaken op het eiland, maar nu moet ik ingrijpen. Ik heb dit eiland gemaakt en maak er daarom deel van uit. Ik heb je hulp nodig.’
Elena staarde de vrouw met grote ogen aan.
‘Je bedoelt… je bent van dit eiland…’ stamelde ze.
De vrouw schudde haar hoofd. Haar lange, groene haren wapperden sierlijk mee.
‘Nee, ik ben het eiland,’ herhaalde ze. ‘Kijk.’
Elena zag hoe de voeten van de vrouw verdwenen in de aarde en haar benen langzamerhand veranderden in een boomstam. ‘Zie je?’ (blz. 27)

Zal het Elena lukken om de profetie niet uit te laten komen? Wordt William weer de leuke jongen waar ze verliefd op is geworden? Worden de mensen op het eiland weer normaal?

Mening over het boek

Recensie van Mathilde (ouder dan 18 jaar)
Heb je het boek uitgelezen?
Ja
Wat vind je van het boek?
★★★☆☆ – gemiddeld
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het boek heeft een mooie voorkant, Ik vond de tekst op de achterkant leuk
Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, fascinerend, spannend
Hoe kom je aan het boek?
gekregen van de schrijver om er een recensie over te schrijven
Zitten er plaatjes (illustraties) in het boek?
Nee
Wat vind je leuk aan het boek?
Zie hierboven
Wat vind je niet leuk aan het boek?
Blijkbaar is dit het eerste deel van een nieuwe serie, maar ook een vervolg op een ander boek. Er staan veel verwijzingen in naar eerdere avonturen. Ik kreeg het gevoel dat ik iets miste…
Is er iemand uit het boek die je in het echt zou willen ontmoeten? Wat zou je dan samen gaan doen?
Nee
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Dit boek lijkt een overgangsboek te zijn tussen twee series. Ben benieuwd naar het verhaal van Evian
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Zitten er moeilijke woorden in het boek?
Nee
Wil je het boek nog een keer lezen?
Weet ik niet
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
Voor jongeren vanaf een jaar of 14 die houden van spannende verhalen waarin magie voorkomt

[extra_info]

Geef een antwoord