Lydia van Houten – Evian Willow en de vloek van de vuurdraak (3e recensie)

Het fantastische avontuur begint als er een ijzingwekkend virus om zich heen grijpt. De strijd op leven en dood is begonnen… Tijdreizigers Elena, William en Charlotte denken eindelijk hun rust en hun plek gevonden te hebben. Als Elena en William een vakantie nemen op het Caribische eiland Istreria, breekt er een mysterieus virus uit. De uitbraak werd echter voorspeld in een profetie van de vuurdraak. Als deze allesvernietigende code ontwaakt is niets en niemand meer veilig. Zelfs het heelal dreigt te verdwijnen! Een gevecht tegen de tijd begint. Als William besmet raakt wil Elena hulp in gaan roepen. Samen met haar nieuwe vrienden verlaat ze het eiland. Onderweg blijkt echter dat er een verstekeling meevaart. Is het toeval dat deze kleine jongen het teken van III in zijn nek draagt?

Boekinformatie
Schrijver: Lydia van Houten
Titel: Evian Willow en de vloek van de vuurdraak
Serie: Evian Willow #1
Uitgeverij: Kabook
Jaartal: 2015
Bladzijden: 234
Genre: science fiction
Leeftijd: 15+
knop meer info over boek

Mening over het boek

logo leeshelden

Recensie van Femke (12-15 jaar)
Heb je het boek uitgelezen?
Ja
Wat vind je van het boek?
★★★☆☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik heb het boek niet zelf uitgekozen
Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, spannend
Hoe kom je aan het boek?
gekregen om een recensie te schrijven voor deze site
Zitten er plaatjes (illustraties) in het boek?
Nee
Wat vind je leuk aan het boek?
Ik vond de afbeelding op de cover heel mooi en de titel sprak mij ook aan. Ik hou van fantasy en draken verhalen. Het lezen van de achterflap maakte mij ook nieuwsgierig.
Wat vind je niet leuk aan het boek?
Eigenlijk is het een vervolg van een andere serie die ik niet heb gelezen. Het zou een apart verhaal/serie moeten zijn maar ik denk dat ik omdat ik de andere serie niet gelezen heb veel achtergrond informatie heb gemist en ik kon het daardoor niet goed volgen. Ook vond ik dat het niet snel op gang kwam en weinig spanning. Maar misschien kwam dat ook dat het voor mijn gevoel dus meer een vervolg was. Als je denk de eerste verhalen hebt gelezen weet je denk ik meer van de achtergronden en lees je het verhaal anders .
Is er iemand uit het boek die je in het echt zou willen ontmoeten? Wat zou je dan samen gaan doen?
nee niet echt
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Het is wel goed geschreven en duidelijk maar ik denk dat ik eerst de eerste serie wil lezen en daarna dit nog eens over wil gaan lezen om het meer te kunnen volgen. Ik raad dit ook wel aan aan de andere lezers om eerst de serie “teken van drie’ te gaan lezen.
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Zitten er moeilijke woorden in het boek?
Nee
Wil je het boek nog een keer lezen?
Weet ik niet
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
Voor jongens en meisjes vanaf ongeveer 12 jaar die veel van fantasy verhalen houden.

Ikvindlezenleuk heeft dit boek van uitgeverij Kabook gekregen voor de leeshelden

logo Kabook
[extra_info]

Geef een antwoord