Pete Johnson – Ouders… zo voed je ze op (1e recensie)

Net verhuisd, en de leerlingen in mijn nieuwe school zijn allemaal strebers! En de leerkrachten zijn saai, absoluut geen gevoel voor humor. Geen wonder dat ze mijn waanzinnig grappige moppen niet begrijpen en al helemaal geen oog hebben voor mijn ambities om stand-upcomedian te worden. Maar nu wordt het pas echt een catastrofe: mijn ouders gaan volledig mee in het streberverhaal! Plots is mijn leven niet meer van mij. Maar hopelijk brengt Maddy redding. Zij beweert dat ze haar ouders heeft getraind om haar te 'vergeten'. Dat klinkt verleidelijk, maar wil ik wel vergeten worden?

Boekinformatie
Schrijver: Pete Johnson
Titel: Ouders... zo voed je ze op. Dagboek van een catastrofe
Uitgeverij: Manteau
Jaartal: 2014
Bladzijden: 172
Vertaler: Katleen Olaerts
Genre: humor, school
Leeftijd: 10+
knop meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Myrthe (8-10 jaar)
Heb je het boek uitgelezen?
Ja
Wat vind je van het boek?
★★★☆☆ – gemiddeld
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het boek heeft een grappige voorkant en een grappige titel
Welke steekwoorden passen bij het boek?
cool, grappig, leuk, verrassend
Hoe kom je aan het boek?
Geleend bij de bibliotheek
Zitten er plaatjes (illustraties) in het boek?
Nee
Wat vind je leuk aan het boek?
Een kleine terugval met de ouderopvoeding vandaag. Ik werd bij mijn ouders geroepen voor een gesprek over mijn houding. Ze vinden dat het de laatste dagen veel erger is geworden. Je was jezelf gewoon niet, zei ma. (Ze kan spreken!) Je was onbeleefd en teruggetrokken maar we denken dat we weten waarom. Een vreselijk ogenblik lang dacht ik dat ze er op de een of andere manier achter gekomen waren dat ik hen aan het opvoeden wa.
Wat vind je niet leuk aan het boek?
dat hij best wel onaardig doet tegen zijn ouders en tegen de mensen van een toneelclub achtig iets.
Is er iemand uit het boek die je in het echt zou willen ontmoeten? Wat zou je dan samen gaan doen?
nee niemand
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
nee
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Zitten er moeilijke woorden in het boek?
Nee
Wil je het boek nog een keer lezen?
Nee, ik wil het boek niet nog een keer lezen
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
jongens vanaf 9/10 jaar