Celebrate Books, een boekenbox

logo Celebrate BooksIn Amerika is het al erg bekend, maar nu komt het ook naar Nederland: een boekenbox! Sandra van Mook begint met Celebrate Books. De eerste boekenbox zal 20 april verstuurd worden. Ik interviewde Sandra hierover.

 

Voor de jongeren die het niet weten: wat is een boekenbox?
Een boekenbox is een box met een boek en drie tot vijf cadeautjes. Iedere box heeft een thema, bijvoorbeeld mysterie, liefde, fantasy, etc. De inhoud van de box past bij het thema. Het thema van de eerste box is fandom.

Voor welke leeftijd is de boekenbox bedoeld?
Het boek in de box is een young adult-titel. De uitgever geeft hiermee aan dat het voor jongeren vanaf 15 jaar is. Maar in de praktijk worden deze boeken gelezen door lezers vanaf 13 tot en met 30+.

Waarom ben jij begonnen met de eerste Nederlandse boekenbox?
Omdat het de hoogste tijd was! In Amerika en Canada zijn de boekenboxen een groot succes.YA-fans van over de hele wereld bestellen deze boxen. In Nederland bestond er nog niet iets soortgelijks. Als YA-fan vond ik het heel leuk om er zelf mee aan de slag te gaan.

Hoe bedenk je het thema voor een boekenbox?
Dat doe ik in overleg met Nederlandse YA-lezers. Emmy van Ruijven (blogger op Zon en Maan) en Esmee Cano (blogger op Leesmee) vormen mijn vraagbaak. Ze helpen met de inhoud van de box, het thema. etc. Het is heel fijn om met ze te sparren.

Hoe bepaal je welk boek er in een boekenbox komt?
In overleg met de Nederlandse uitgevers. Het moet een boek zijn dat veel Nederlandse lezers aanspreekt. En natuurlijk app ik Esmee en Emmy even.

Hoe bepaal je wat er nog meer in een boekenbox komt?
Door te brainstormen, te praten met YA-fans en heel veel uren struinen op het internet.

Hoe lang ben je bezig met de voorbereidingen voor een boekenbox?
Op dit moment steek ik er behoorlijk veel tijd in. In totaal enkele tientallen uren. Maar dat vind ik helemaal geen probleem, want het is veel te leuk!

Wat zou je zelf dolgraag in een boekenbox zien?
Handgemaakte sieraden met als thema boeken. Maar helaas zijn die vaak veel te duur…

 

Meer informatie vind je via de website van Celebrate Books, via Facebook en via Twitter

Heb jij de boekenbox al besteld? Of heb je al eens een boekenbox uit Amerika besteld? Laat het mij weten…

het logo komt van de website van Celebrate Books