boekomslag Geronimo Stilton - De grote invasie van Rokford

Op een zonnige dag, toen ik nietsvermoedend liep te dromen over Patty Spring en Benjamin op school les kreeg over de Grote Invasie van de Piratenkatten in 1207, gebeurde er iets verschrikkelijks: “KATTEN IN ZICHT!!!” En inderdaad, aan de horizon doemde een gi-ga-gantische vloot op. 9 galjoenen, 3 kruisers, 25 gepantserde motorboten, 7 catamarans, 17 zeilschepen, 3 onderzeeërs, 44 gevechtsrubberboten, 81 waterfietsen en 113 surfplanken, allemaal barstensvol met tot de tanden gewapende piratenkatten, stoomden op naar de haven van Rokford. Keizer Kattenklauw III was van plan om af te maken wat zijn voorouders niet was gelukt: de verovering van Muizeneiland. Met muis en macht probeerde ik de verdediging van Rokford op poten te krijgen. Veel dappere knagers verenigden zich in de K.T.K. (Knagers Tegen Katten) en streden om ons geliefde eiland uit de klauwen van de piratenkatten te houden. Maar het leek wel alsof de katten steeds van te voren wisten wat we van plan waren… Het zag er somber voor ons uit en mijn hart zonk helemaal in mijn schoenen toen Patty als krijgsgevangene werd afgevoerd naar het vlaggenschip van keizer Kattenklauw. Gelukkig bevonden ook Oscar Tortuga en Katelijne zich aan boord en zij hadden andere plannen… Hoe deze veldslag afloopt, kun je lezen in het spannendste boek dat ik ooit schreef! Extra bijzonder is de bijdrage van Oscar Tortuga, die mij al zijn aantekeningen over de strijd ter beschikking stelde.

kno meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Lyndsey (8-10 jaar)
Heb je het boek uitgelezen?
Nee
Als je het boek niet hebt uitgelezen: waarom niet? Wat vond je niet leuk aan het boek?
het zijn leuke boeken maar niet voor
Wat vind je van het boek?
★★★☆☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het boek heeft een mooie voorkant, Ik vond de tekst op de achterkant leuk, Ik heb al andere boeken van deze schrijver gelezen, Ik heb al andere boeken uit dezelfde serie gelezen, Andere mensen zeiden dat het een leuk boek is
Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, geheimzinnig, interessant, lang, leuk, logisch, mooi, saai, verrassend, vrolijk
Hoe kom je aan het boek?
van lees helden
Zitten er plaatjes (illustraties) in het boek?
Ja
Heb je net ‘ja’ ingevuld? Waarvoor worden de plaatjes gebruikt?
Om iets uit het verhaal duidelijker te maken, Als versiering
Wat vind je van de plaatjes? Passen ze bij de tekst?
ja ze passen bij de tekst
Wat vind je leuk aan het boek?
alles
Wat vind je niet leuk aan het boek?
het is zon lang verhaal
Is er iemand uit het boek die je in het echt zou willen ontmoeten? Wat zou je dan samen gaan doen?
nee
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
nee
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Zitten er moeilijke woorden in het boek?
Weet ik niet
Wil je het boek nog een keer lezen?
Nee, ik wil het boek niet nog een keer lezen
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
alle kinderen die kunnen lezen

Ikvindlezenleuk heeft dit boek van uitgeverij Wakkere Muis gekregen voor de leeshelden