Jeugdboekenweek 2016 – Weg van de stad

jeugdboekenweek 2016

Vanaf 5 maart is in Vlaanderen de Jeugdboekenweek. Het thema van dit jaar is ‘Weg van de stad’. Dit is waar de website van de Jeugdboekenweek aan denkt bij dit thema:

Waar woon jij? Waar wil je wonen? In de stad? Op het platteland? Ergens tussenin? Hier in België? In Europa? Aan de andere kant van de wereld? Hoe leef je? Wie zijn je buren? Hoe mobiel ben je? En is alles goed zoals het is?  De Jeugdboekenweek 2016 denkt na over steden, dorpen en landen. Over samenleven in de stad met mensen vanuit alle windstreken, over landbouw in de stad, gezonde lucht en druk verkeer. En wat met het groen in de stad? De routes zijn talrijk. Dus kom, pak een boek, ga mee!

  • leestips voor 6-
  • leestips voor 6+ en 8+
  • leestips voor 10+

logo komt van de website van Jeugdboekenweek