Paulien Andriessen – Meisjes met dromen (1e recensie)

Beroemd zijn, dat wil iedereen wel! Maar wat hebben beroemde vrouwen als meisjes gedaan vóórdat iedereen hen kende? Hebben ze een slim plan bedacht, zijn ze een weddenschap aangegaan, konden ze een handicap overwinnen? Ze hebben er in ieder geval erg hun best voor moeten doen, want de roem kwam hun niet zomaar aanwaaien. In dit boek maak je kennis met tien bijzondere meisjes voor wie een droom in vervulling is gegaan.

Boekinformatie
Schrijver: Paulien Andriessen
Titel: Meisjes met dromen
Uitgeverij: Clavis
Jaartal: 2016
Bladzijden: 108
Illustrator: Monique van den Hout
ISBN: 9789044826029
Genre: geschiedenis, informatief
Leeftijd: 12+
knop meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van anoniem (ouder dan 18 jaar)
Heb je het boek uitgelezen?
Ja
Wat vind je van het boek?
★★★★★
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het is aan mij toegestuurd door de uitgever om er een beoordeling over te schrijven.
Welke steekwoorden passen bij het boek?
interessant, kort, leuk, realistisch, verrassend
Hoe kom je aan het boek?
Ontvangen van uitgeverij
Zitten er plaatjes (illustraties) in het boek?
Ja
Heb je net ‘ja’ ingevuld? Waarvoor worden de plaatjes gebruikt?
Als versiering
Wat vind je van de plaatjes? Passen ze bij de tekst?
De plaatjes zijn sfeervol, dromerig en mooi getekend. Ze zijn een leuke afwisseling naast de pagina’s tekst en zijn pagina groot. De figuren in de plaatjes slaan qua uiterlijk niet direct op de personages in het boek. Ze voegen inhoudelijk dus niet echt iets toe. Het was ook mooier geweest als ze in kleur waren afgedrukt.
Wat vind je leuk aan het boek?
Ik vind het erg leuk dat dit tien korte verhalen zijn die je heel makkelijk oppakt en uitleest. Elk verhaal gaat over een meisje dat later beroemd is geworden, zonder dat dit haar doel was. Het zijn heel interessante meiden, bijv. Coco Chanel die beroemd werd als modeontwerpster, maar eigenlijk zangeres wilde worden en Helen Keller, die doof en blind was, maar uiteindelijk afstudeerde aan de universiteit.
Deze meisjes hebben een berg doorzettingsvermogen en durven anders te zijn. Dat is een bijzondere boodschap voor meiden en gewoon heerlijk lezen voor volwassenen.
Wat vind je niet leuk aan het boek?
Het boek had langer mogen zijn. Of onderdeel van een reeks van hetzelfde soort boeken, zodat je door kan lezen. Daarnaast zouden verwijzingen naar andere boeken of films over deze meisjes ook leuk geweest zijn. Verder kan ik er weinig negatiefs over melden.
Is er iemand uit het boek die je in het echt zou willen ontmoeten? Wat zou je dan samen gaan doen?
Agatha Christie. Zij dacht altijd dat ze niks kon: niet zingen, pianospelen en zelfs even dat ze niet mooi kon schrijven. Iedereen had talent behalve zij en was heel rustig, stil, verlegen. Wie had gedacht dat zij tientallen super spannende boeken zou gaan schrijven later en daarmee beroemd zou worden. Ik zou haar willen leren kennen. Ik zou met haar koffie willen drinken ergens op een rustig terrasje buiten. Dan zou ik willen weten waar zij inspiratie vandaan haalt om haar boeken te schijven.
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Nee
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Zitten er moeilijke woorden in het boek?
Nee
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ik wil het boek misschien nog een keer lezen
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
Voor meiden vooral, vanaf 12 jaar. Zij zijn op een leeftijd dat ze op school keuzes gaan maken over hun toekomst. Dit boek sluit daar heel leuk op aan. Maar… ook voor volwassenen is dit leuk. Dat blijkt maar weer, want ik ben ook een volwassene. Dus ik denk haast dat zowel moeder als dochter dit samen erg leuk zullen vinden.

Geef een antwoord