Andy Griffiths – De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen (14e recensie)

boekomslag Andy Griffiths - De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen

Een boomhut zoals die van Andy en Terry heb je nog nooit gezien! Er is een bowlingbaan, een zwembad met reuzenhaaien, een geheim laboratorium en een snoepjesmachine die je overal volgt en snoepjes in je mond schiet als je trek hebt. Andy en Terry beleven er de dolste avonturen, want in hun boomhut is ALLES mogelijk! Waar wacht je nog op? Kom snel langs!

kno meer info over boek

Over het verhaal

Hoi, ik heet Andy.
Dit is mijn vriend Terry.
We wonen in een boom.
Maar als ik zeg ‘boom’, dan bedoel ik boomhut. En als ik zeg ‘boomhut’, dan bedoel ik geen oud gammel hutje – dan bedoel ik een boomhut met 13 verdiepingen!
Dus waar wacht je nog op? Kom maar naar boven!
(blz. 7)

Andy en Terry, de schrijver en illustrator van dit boek, wonen samen in een boomhut. Een heel gave boomhut. Er is veel te doen in hun boomhut. Zoveel dat ze helemaal vergeten dat ze helemaal zijn vergeten dat hun boek morgen klaar moet zijn. Maar ze zijn nog niet eens begonnen met het boek.

Net als bijna al onze lezers vraag jij je waarschijnlijk af waar wij de ideeën voor onze boeken vandaan halen. Nou, soms verzinnen we ze gewoon. Maar af en toe zijn ze gebaseerd op iets dat werkelijk is gebeurd. Zoals in dit boek.
Het begon allemaal op die morgen dat ik opstond en naar beneden ging voor het ontbijt.
Terry was al in de keuken. Hij schilderde een kat. En als ik zeg ‘hij schilderde een kat’, dan bedoel ik niet dat hij een schilderij van een kat aan het maken was. Hij schilderde echt een kat! Lichtgeel!
‘Misschien een stomme vraag, Terry,’ zei ik, ‘maar waarom ben je die kat lichtgeel aan het schilderen?’
‘Ik verander hem in een kanarie’, zei hij.
Ik begon Terry uit te leggen dat je een kat niet in een kanarie kunt veranderen door haar lichtgeel te schilderen, maar hij zei alleen maar: ‘Jawel, hoor. Kijk maar!’ en droeg de druipende kat naar de rand van het dek.
Ik riep: ‘Nee!’ maar Terry hield de kat al in de lucht… en liet haar vallen.
Ik had me geen zorgen hoeven te maken. De kat viel niet. Er plopten twee kleine vleugeltjes uit haar rug en daarna floot ze even en vloog ervandoor.
‘Zie je wel?’ zei Terry triomfantelijk. ‘Ik zei het toch?’ (blz. 25)

Zal het Andy en Terry lukken om hun boek op tijd bij de uitgeverij te krijgen? Komt de katnarie weer terug naar de boomhut?

Mening over het boek

Recensie van Ikvindlezenleuk (Mathilde) (ouder dan 18 jaar)
Heb je het boek uitgelezen?
Ja
Wat vind je van het boek?
★★★★☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het boek heeft een mooie voorkant, Ik vond de tekst op de achterkant leuk, Andere mensen zeiden dat het een leuk boek is
Welke steekwoorden passen bij het boek?
grappig
Hoe kom je aan het boek?
Geleend bij de bibliotheek
Zitten er plaatjes (illustraties) in het boek?
Ja
Heb je net ‘ja’ ingevuld? Waarvoor worden de plaatjes gebruikt?
Om iets uit het verhaal duidelijker te maken, Om iets te laten zien dat niet in het verhaal wordt verteld
Wat vind je van de plaatjes? Passen ze bij de tekst?
De illustraties passen goed bij de tekst. Ze laten zien wat er er allemaal gebeurt met Andy en Terry

illustratie uit De waanzinnige boomhut van 13 verdiepingen

Wat vind je leuk aan het boek?
Het idee dat je een boomhut kunt hebben met 13 verdiepingen vind ik erg leuk. Dat zou ik wel in het echt willen zien
Wat vind je niet leuk aan het boek?
Het boek heeft eigenlijk maar weinig tekst en ik had het snel uit
Is er iemand uit het boek die je in het echt zou willen ontmoeten? Wat zou je dan samen gaan doen?
Ik wil Andy en Terry ontmoeten en de boomhut zien. Ik ben ook nieuwsgierig naar de katnarie
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Dit is het eerste boek uit een serie over de waanzinnige boomhut
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemakkelijk
Zitten er moeilijke woorden in het boek?
Nee
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ik wil andere boeken van deze schrijver lezen, Ik wil het volgende boek uit deze serie lezen
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
Voor kinderen vanaf 8 jaar. Ik denk dat dit ook een leuk boek is voor kinderen die lezen niet leuk vinden. Het is grappig geschreven en er staan veel leuke illustraties in