boekomslag Thea Stilton - De heks van eb en vloed

De Heks van Eb en Vloed is het vervolg op de succesvolle fantasy-reeks de Prinsessen van Fantasia. Na de overwinning op de Prins zonder Naam, lijkt het erop dat er een periode van rust en vrede aanbreekt in het pas herenigde Grote Rijk. Maar schijn bedriegt! Het begint allemaal met een nachtmerrie van Kalea, de Koraalprinses, waarna er al snel meer tekenen van naderend onheil volgen. De Wijze Koning realiseert zich meteen wat er aan de hand is en vertelt zijn dochters wie de vijand lijkt te zijn: de Grauwe Heksen. Zeven gevaarlijke en vastberaden toverkollen, die niet zullen rusten voor ze de vijf delen van het rijk alsnog ten val hebben gebracht. De eerste aanval komt van Diluvia, de Heks van Eb en Vloed, en richt zich vooral op het vredige Rijk van het Koraal. Om het offensief van de heks en haar afschrikwekkende Monstermatrozen van de Peilloze Diepte af te weren, zal veel doorzettingsvermogen nodig zijn, maar ook sluwheid en moed. De Wijze Koning, zijn vijf dochters en hun vertrouwelingen trekken moedig ten strijde.

knop meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Genevieve (12-15 jaar)
Heb je het boek uitgelezen?
Ja
Als je het boek niet hebt uitgelezen: waarom niet? Wat vond je niet leuk aan het boek?
Ik heb het boek dus wel uitgelezen!
Wat vind je van het boek?
★★★★★
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik vond de tekst op de achterkant leuk, Ik heb al andere boeken van deze schrijver gelezen, Ik heb al andere boeken uit dezelfde serie gelezen
Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, geheimzinnig, leuk, romantisch, spannend
Hoe kom je aan het boek?
Zelf gekocht
Zitten er plaatjes (illustraties) in het boek?
Ja
Heb je net ‘ja’ ingevuld? Waarvoor worden de plaatjes gebruikt?
Om iets uit het verhaal duidelijker te maken, Als versiering
Wat vind je van de plaatjes? Passen ze bij de tekst?
Ja, het zijn prachtige plaatjes die perfect bij de tekst en de rest van de versieringen passen!
Wat vind je leuk aan het boek?
Het is een mooi verhaal waarin romantiek en vrolijkheid voorkomt in moeilijke tijden.
Wat vind je niet leuk aan het boek?
Niets.
Is er iemand uit het boek die je in het echt zou willen ontmoeten? Wat zou je dan samen gaan doen?
Ja, Nives, Diamante, Gunnar, de koning en de koningin zou ik allemaal heel graag willen ontmoeten, gewoon om ze te leren kennen en te kijken hoe ze verschillen van hoe ze in het boek omschreven worden.
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Het komt uit de serie ‘De heksen van Fantasia’.Die serie is een vervolg op de serie ‘De prinsessen van Fantasia’ waarin de prins zonder naam de oude koning uit de eeuwige slaap wil wekken. Midden in het boek zit er een fragment uit ‘Het heksenboek’ waarin iets meer vertels wordt over de heks van eb en vloed, dit is in elk boek uit de serie zo. In de serie ‘De prinsessen van Fantasia’ zit in plaats daarvan er een stuk uit het dagboek van één van de prinsessen in.
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemakkelijk
Zitten er moeilijke woorden in het boek?
Nee
Heb je net ‘ja’ ingevuld? Kun je dan een voorbeeld geven van moeilijke woorden? Wat heb je gedaan toen je deze woorden tegenkwam?
Ik heb net nee ingevuld!
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ja, ik wil het boek nog een keer lezen, Ik wil andere boeken van deze schrijver lezen, Ik wil het volgende boek uit deze serie lezen
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
Kinderen van ongeveer 9-12 jaar oud.