boekomslag David O'Connell - De monstersnackbar, hap, slik, wegwezen!

Maak kennis met de monsterlijke klanten van Fuzzby’s snackbar! Fuzzby’s is een heel bijzondere plek: ze serveren er de beste frietjes ter wereld en alle klanten zijn monsters! Wanneer de achtjarige Joep, een ‘menswezen’, een baantje krijgt in dit bijzondere restaurant leert hij al snel wormenspaghetti, zombiecupcakes, exploderende milkshakes en blubbertaartjes met snotslijm te bereiden, maar ook om niet teveel naar zijn klanten te staren (zelfs niet naar degenen waar je doorheen kunt kijken…).

kno meer info over boek

Over het verhaal

Joep had een levensgevaarlijke opdracht gekregen: hij moest friet halen voor het avondeten. Mama had hem magische muntjes gegeven (zij noemde het ‘geld’) en gezegd dat hij zijn leven moest wagen om de beste frieten van het hele land te vinden. En nu stond Joep Dapper vlak voor de vestiging van afhaalrestaurant De Vette Hap met de schat van de goudkleurige aardappels binnen handbereik.
Maar wat was dat? Wat voor monsterlijke verschijning versperde hem de weg? (blz. 11)

Joep is een gewone jongen, maar hij zou zo graag meer zijn dan dat. Een superheld ofzo. Als hij voor zijn moeder patat moet halen komt hij een meisje uit zijn klas tegen. Ze is een pestkop. Joep hoopt dat ze hem niet gezien heeft, maar helaas… Hij rent weg van de snackbar en verstopt zich in een donker steegje. Maar ze volgt hem nog steeds. Joep ziet een deur…

Joep trok de deur open en rende naar binnen.
Hij botste zó tegen een paar lange, dikke benen op. Benen met een groene, harige broek aan. Was dat de nieuwste mode? Hij vond het maar niets.
‘Sorry,’ zie Joep, opkijkend naar de eigenaar van de benen. ‘Ik zag… Aaaaah!’ De woorden bleven in zijn keel steken, er kwam alleen nog een gilletje uit.
Vlak voor hem stond een groot, angstaanjagend, groen, harig wezen met puntige tanden en klauwen en griezelige gele ogen. Het knipperde en bracht zijn gezicht omlaag ter hoogte van Joeps ogen. Kwijl droop tussen zijn enge tanden door.
‘O, hallo,’ zei het monster vriendelijk. ‘Ben je op zoek naar werk?’ (blz. 20)

Natuurlijk is Joep niet op zoek naar werk, maar naar een schuilplaats. Hij hoort dat het meisje nog steeds naar hem op zoek is, maar ze komt niet binnen. Het lijkt wel alsof ze de deur niet ziet! Ze gaat weer weg. Voor de zekerheid blijft Joep hier nog maar een tijdje. Hij praat met Fuzzby. Fuzzby is de eigenaar van een monstersnackbar en alle klanten zijn monsters. Joep wist helemaal niet dat monsters echt bestonden. Het lijkt hem erg leuk om hier te gaan werken. De volgende dag mag hij beginnen. Ze gaan een milkshake maken.

‘Natuurlijk wel,’ zei Fuzzby. ‘Ga me niet vertellen dat je een moeilijke eter bent! Kom, laten we beginnen. Het eerste wat we nodig hebben, is melk.’
Dat was eenvoudig, dacht Joep. Hij keek rond, maar zag nergens het melkpak dat hij van thuis kende. Hij stak voorzichtig een hand in de koelkast en probeerde de gevaarlijke voedselresten niet aan te raken terwijl hij zocht naar melk. Gatver! Was dat plakkerige jam waar zijn vingers in verdwenen, of iets anders? Iets wat leek op een knorrige kool dook opzij voor zijn trillende hand en gromde naar hem. (blz. 76)

Wat voor milkshake gaat dit worden? Het lijkt helemaal niet op de milkshakes die Joep kent. Hoe vinden de klanten het dat er nu een mens in de snackbar werkt? Wat vindt Joep van het werken in de monstersnackbar?

Mening over het boek

Recensie van Ikvindlezenleuk (Mathilde) (ouder dan 18 jaar)
Heb je het boek uitgelezen?
Ja
Wat vind je van het boek?
★★★☆☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het boek heeft een mooie voorkant, Ik vond de tekst op de achterkant leuk
Welke steekwoorden passen bij het boek?
grappig, spannend
Hoe kom je aan het boek?
gewonnen via de website van Hebban
Zitten er plaatjes (illustraties) in het boek?
Ja
Heb je net ‘ja’ ingevuld? Waarvoor worden de plaatjes gebruikt?
Om iets uit het verhaal duidelijker te maken
Wat vind je van de plaatjes? Passen ze bij de tekst?
De illustraties zijn in zwart/wit. Ze laten stukjes uit het verhaal zien

illustratie uit David O'Connell - De monstersnackbar, hap, slik, wegwezen!

Wat vind je leuk aan het boek?
Het is een grappig verhaal over een jongen die bij een monstersnackbar gaat werken. Daar vinden ze een mensenjongen best vreemd
Wat vind je niet leuk aan het boek?
xx
Is er iemand uit het boek die je in het echt zou willen ontmoeten? Wat zou je dan samen gaan doen?
Ik wil de monstersnackbar wel in het echt zien
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Er zijn meerdere boeken over de monstersnackbar. Dit is het eerste deel
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemakkelijk
Zitten er moeilijke woorden in het boek?
Nee
Wil je het boek nog een keer lezen?
Weet ik niet
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
Voor kinderen vanaf 8 jaar