De burcht waar Wolf woont, wordt geteisterd door een verschrikkelijke draak. De vader van Wolf, ridder Artan, trekt eropuit om het monster te bestrijden. Maar hij verdwijnt spoorloos. Wolf neemt het heft in eigen handen en gaat op zoek. Tijdens zijn gevaarlijke tocht krijgt hij hulp uit een onverwachte hoek. Een smidszoon, een bosmeisje en een echte wolf sluiten zich bij hem aan. Kunnen ze de draak verslaan? En vindt Wolf zijn vader terug?

kno meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Conny (ouder dan 18 jaar)
Heb je het boek uitgelezen?
Ja
Wat vind je van het boek?
★★★☆☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het boek heeft een mooie voorkant, Ik vond de tekst op de achterkant leuk
Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, leuk, spannend
Hoe kom je aan het boek?
Zelf gekocht
Zitten er plaatjes (illustraties) in het boek?
Nee
Wat vind je leuk aan het boek?
Ik vond de cover mysterieus en spannend. Na het lezen van de achterzijde wilde ik het wel lezen. Het heeft naar mijn idee een beetje dezelfde setting als de Grijze Jager boeken en het gaat ook over kastelen, landheren, ridders en draken vind ik altijd leuk !
Wat vind je niet leuk aan het boek?
Dat er geen antwoorden worden gegeven op de vragen van de achterflap. Kunnen ze de draak verslaan? Zal Wolf zijn vader terug vinden? Je verwacht dat het verhaal hier antwoord op gaat geven maar zover komt het niet dat komt pas in het vervolg.
Is er iemand uit het boek die je in het echt zou willen ontmoeten? Wat zou je dan samen gaan doen?
Er is een meisje Cara die bevriend is met een echte wolf en die veel weet van geneeskrachtige kruiden en in het bos woont. Ik zou wel eens een dagje met haar op stap willen.
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Het is een lekker spannend vlot lezend boek maar ik had het fijner gevonden als ik van te voren had geweten dat het een eerste deel was en dat de vragen op de achterzijde beantwoord zouden worden of er niet hadden gestaan.. Nu vond ik het wel een enorm open einde…
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemakkelijk
Zitten er moeilijke woorden in het boek?
Nee
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ik wil het volgende boek uit deze serie lezen
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
jongens en meisjes die van middeleeeuwse of fantasy verhalen houden en die de Grijze Jager nog een beetje moeilijk vinden. Bovenbouw basisschool