Leigh Bardugo – Six of crows (1e recensie)

Criminal prodigy Kaz Brekker is offered a chance at a deadly heist that could make him rich beyond his wildest dreams - but he can't pull it off alone. A convict with a thirst for revenge. A sharpshooter who can't walk away from a wager.A runaway with a privileged past. A spy known as the Wraith. A Heartrender using her magic to survive the slums. A thief with a gift for unlikely escapes. Six dangerous outcasts. One impossible heist. Kaz's crew is the only thing that might stand between the world and destruction - if they don't kill each other first.

Boekinformatie
Schrijver: Leigh Bardugo
Titel: Six of crows
Serie: Six of crows #1
Uitgeverij: Indigo (GB)
Jaartal: 2015
Bladzijden: 496
Genre: sprookjes & fantasy
Leeftijd: 15+
knop meer info over boek

Luister naar het begin van dit boek...

Of klik hier en ga naar het Youtube-kanaal van Ikvindlezenleuk

Het verhaal in het kort

Joost had two problems: the moon and his moustache.
He was supposed to be making his rounds at the Hoede house, but for the last fifteen minutes, he’d been hovering around the south-east wall of the gardens, trying to think of something clever and romantic to say to Anya.
If only Anya’s eyes were blue like the sea or green like an emerald. Instead her eyes were brown – lovely, dreamy… melted chocolate brown? Rabbit fur brown?
“Just tell her she’s got skin like moonlight,” his friend Pieter had said. “Girls love that.”
A perfect solution, but the Ketterdam weather was not cooperating. There’d been no breeze off the harbour that day, and a grey milk fog had wreathed the city’s canals and crooked alleys in damp. Even here among the mansions of the Geldstraat, the air hung thick with the smell of fish and bilge water, and smoke from the refineries on the city’s outer islands had smeared the night sky in a briny haze. The full moon looked less like a jewel than a yellowy blister in need of lancing. (blz. 3)

In Ketterdam wonen weinig Grisha en de Grisha die hier wonen worden als minderwaardig beschouwd. In het huis van Hoede worden experimenten gedaan op Grisha met drugs. Hierdoor wordt hun kracht sterker, maar er is ook een gevaar…

Kaz Brekker, een bendeleider, wordt ingehuurd door door de organisatie van koopmannen om op zoek te gaan naar de man die deze drugs kan maken. Deze man is gevangen genomen door een ander land en zit in een zwaarbewaakt kasteel. Kaz gaat op zoek naar de beste mensen om hem bij deze klus te helpen. Kaz denkt dat het hem kan lukken om de man te ontvoeren en terug te brengen naar Ketterdam. Hij heeft een reputatie hoog te houden…

Kaz Brekker didn’t need a reason. Those were the words whispered on the streets of Ketterdam, in the taverns and coffeehouses, in the dark and bleeding alleys of the pleasure district known as the Barrel. The boy they called Dirtyhands didn’t need a reason any more than he needed permission – to break a leg, sever an alliance, or change a man’s fortunes with the turn of a card.
Of course they were wrong, Inej considered as she crossed the bridge over the black waters of the Beurscanal to the deserted main square that fronted the Exchange. Every act of vilence was deliberate, and every favour came with enough strings attached to stage a puppet show. Kaz always had his reasons. Inej could just never be sure they were good ones. Especially tonight.
Inej checked her knives, silently reciting their names as she always did when she tought there might be trouble. It was a practical habbit, but a comfort, toon. The blades were her companions. She liked knowing they were ready for whatever the night might bring. (blz. 16)

Welke mensen zal Kaz kiezen om hem bij dit plan te helpen? Zal het ze lukken om de man te ontvoeren en terug te brengen naar Ketterdam?

Mening over het boek

Recensie van Ikvindlezenleuk (Mathilde) (ouder dan 18 jaar)
Heb je het boek uitgelezen?
Ja
Wat vind je van het boek?
★★★☆☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het boek heeft een mooie voorkant, Ik vond de tekst op de achterkant leuk, Ik heb al andere boeken van deze schrijver gelezen
Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, saai, spannend
Hoe kom je aan het boek?
Zelf gekocht
Zitten er plaatjes (illustraties) in het boek?
Nee
Wat vind je leuk aan het boek?
Dit verhaal speelt zich af in dezelfde wereld als de Grisha-trilogie, die ook van Leigh Bardugo zijn. Het is een soort “Ocean 11”-verhaal, maar dan in een fantasysfeer (met magie)
Wat vind je niet leuk aan het boek?
Het is een traag verhaal. Pas nadat ik 2/3 van het boek had gelezen werd het verhaal echt interessant. Ik mis de sprookjessfeer uit de Grisha-boeken
Is er iemand uit het boek die je in het echt zou willen ontmoeten? Wat zou je dan samen gaan doen?
Ik wil Inej wel ontmoeten, want ik vind haar fascinerend. Ik kan me niet voorstellen dat iemand zich zo stil kan voortbewegen
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Dit is het eerste deel van een serie.
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Zitten er moeilijke woorden in het boek?
Weet ik niet
Wil je het boek nog een keer lezen?
Weet ik niet
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
Voor jongeren vanaf 15 jaar die houden van spannende fantasyverhalen

Geef een antwoord