boekomslag Annemarie Bon - Groeten van Terschelling

Tijdens een storm verliest een vrachtschip 59 containers. Die nacht spoelen op Terschelling een half miljoen schoenen aan. Voor Lucia is het een droom die uitkomt. Ze is twaalf en gaat na de vakantie naar de brugklas. Tot nu toe maakte haar moeder haar bijzondere kleren zelf, maar Lucia wil voortaan onopvallende merkkleding dragen. Ze vindt een heleboel sportschoenen op het strand. Nu heeft ze alleen nog geld nodig om de rest van haar kleding aan te schaffen. Samen met Lennart begint ze een handeltje in flessenpost.

kno meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Luna (ouder dan 18 jaar)
Heb je het boek uitgelezen?
Ja
Wat vind je van het boek?
★★★☆☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik vond de tekst op de achterkant leuk, ik kwam het boek tegen in de gratis Vakantiebieb app van de Bibliotheek
Welke steekwoorden passen bij het boek?
avontuurlijk, interessant, leuk, logisch, realistisch, verrassend
Hoe kom je aan het boek?
via de Vakantiebieb app
Zitten er plaatjes (illustraties) in het boek?
Ja
Heb je net ‘ja’ ingevuld? Waarvoor worden de plaatjes gebruikt?
Om iets uit het verhaal duidelijker te maken
Wat vind je van de plaatjes? Passen ze bij de tekst?
Ze passen bij de tekst, maar ik maak liever mijn eigen beelden erbij.
Wat vind je leuk aan het boek?
Het speelt zich af op een zomer op het waddeneiland Terschelling. Er zijn een half miljoen schoenen aangespoeld. Lucia wil graag geld verdienen voor nieuwe kleding en verzint samen met Lennart, een andere jongen op het eiland, die ze leert kennen organiseert ze ‘Groeten van Terschelling’. Dat is een dienst waarmee ze flessenpost van afzender naar ontvanger brengen.
Ook is er een verhaallijn uit het verleden, waarin een meisje erg gepest wordt en mee mag doen aan de toneelvoorstelling van haar klas. Dat verhaal is een beetje treurig, maar komt aan het eind wel samen met het huidige verhaal over Lucia en Lennart.
De moeder van Lucia is heel excentriek en doet ook mee aan een theaterfestival op het eiland. Dat theaterfestival komt overeen met het jaarlijkse festival Oerol.
Wat vind je niet leuk aan het boek?
Het meisje in de verhaallijn van het verleden wordt heel naar gepest en dat loopt niet helemaal goed af. De schrijfster laat zien dat zoiets jaren en jaren later nog steeds pijn kan blijven doen.
Is er iemand uit het boek die je in het echt zou willen ontmoeten? Wat zou je dan samen gaan doen?
De moeder van Lucia. Ik vond haar heel leuk en eigenzinnig!
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
De schrijfster las ooit in een krant dat er op Terschelling een half miljoen schoenen waren aangespoeld. Zij vond dit zo leuk om te lezen in te krant, dat ze de enorme hoeveelheid aangespoelde schoenen op het eiland heeft verwerk in dit boek.
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Zitten er moeilijke woorden in het boek?
Nee
Wil je het boek nog een keer lezen?
Nee, ik wil het boek niet nog een keer lezen
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
Voor meisjes en jongens vanaf 10 jaar. Vind je het leuk om bijvoorbeeld iets over Terschelling te lezen, of hou je van het thema vakantie in boeken? Dan is dit lekker leesvoer. Het verhaal is ook serieus en meeslepend.Bewaren