Stuart Gibbs – Het maan-mysterie (1e recensie)

boekomslag Stuart Gibbs - Het maan-mysterie

Op de maanbasis waar Dash en zijn ouders nog steeds verblijven, kun je je niet verstoppen. Het complete bouwwerk is tenslotte niet veel groter dan een voetbalveld. En terwijl de mysterieuze dood van een van de voornaamste wetenschappers op de basis nog steeds niet is opgelost, is Nina Stack, de nieuwe commandant, opeens verdwenen. Dash is pas twaalf jaar oud is en nu al de beste detective van de hele maan. Maar deze vreemde verdwijning geeft zelfs Dash kopzorgen – ook omdat hij toevallig een alien heeft ontmoet, wat absoluut geheim moet blijven. Wanneer het voortbestaan van de mensheid op het spel komt te staan, wordt de druk op Dash onnoemelijk groot. Kan hij het mysterie van de verdwenen commandant oplossen?

kno meer info over boek

Over het verhaal

Als ik niet zo stom was geweest om een alien naar Star Wars te laten kijken, was ik nooit verzeild geraakt in een gevecht met Patton Sjoberg, in de ruimte-wc.
Maar ja, bevriend zijn met een alien leverde nou eenmaal een hoop problemen op. Het was veel ingewikkelder dan ik had gedacht.
Ten eerste moest ik continu van alles aan haar uitleggen. Elk detail van mijn leven was vreemd en ongebruikelijk voor Zan Perfonic. Bij alles wat ik deed, wilde ze weten waarom. Maar blijkbaar hebben wij mensen de helft van de tijd helemaal geen goede reden voor wat we doen.
Bijvoorbeeld ‘gezondheid’ zeggen als iemand niets.
Zan hoorde me dat een keer zeggen en vroeg me waarom dat was.
Ik dacht even na en bekende toen: ‘Ik heb eigenlijk geen idee. Dat zeggen mensen nou eenmaal. Uit beleefdheid.’ (blz. 18)

Dash woont nog steeds op de maan. Hij heeft contact met een alien. Zan komt van een andere planeet en heeft Dash uitgekozen om meer te leren over de mensen. Ze stelt hem constant vragen. Niemand anders weet dat Zan op de maan is. Ze is er ook niet echt, maar ze stuurt haar projectie naar de maan.
Op een dag is Nina, de commandant van de maanbasis, verdwenen. Niemand heeft haar gezien en ook de computer kan haar niet vinden. Dash gaat naar haar op zoek. Hij krijgt daarbij hulp van Zan en zijn vrienden op de maan. Zal het hun lukken om Nina te vinden?

Mening over het boek

Recensie van Ikvindlezenleuk (Mathilde) (ouder dan 18 jaar)
Heb je het boek uitgelezen?
Ja
Wat vind je van het boek?
★★★★☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Het boek heeft een mooie voorkant, Ik vond de tekst op de achterkant leuk, Ik heb al andere boeken van deze schrijver gelezen, Ik heb al andere boeken uit dezelfde serie gelezen
Welke steekwoorden passen bij het boek?
fascinerend, geheimzinnig, grappig, spannend, zielig
Hoe kom je aan het boek?
gekregen van de uitgeverij om er een recensie over te schrijven
Zitten er plaatjes (illustraties) in het boek?
Nee
Wat vind je leuk aan het boek?
Het verhaal speelt zich af op de maan
Wat vind je niet leuk aan het boek?
xx
Is er iemand uit het boek die je in het echt zou willen ontmoeten? Wat zou je dan samen gaan doen?
Ik wil Dash ontmoeten en zien hoe ze leven op de maan
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
Dit is het vervolg op “De maan-zaak”
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemiddeld
Zitten er moeilijke woorden in het boek?
Weet ik niet
Wil je het boek nog een keer lezen?
Ik wil het boek misschien nog een keer lezen, Ik wil andere boeken van deze schrijver lezen, Ik wil het volgende boek uit deze serie lezen
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
Voor kinderen vanaf 10 jaar die houden van verhalen die zich in de ruimte afspelenBewarenBewarenBewaren