Sinds 1 juni is de app Vakantiebieb weer online. Via deze app (te downloaden via de Appstore of Google Play Store) kun je t/m 31 augustus gratis e-boeken lezen. Deze app is een cadeautje van de bibliotheken. Om gratis boeken te kunnen lezen, moet je je registreren via de app. Je kunt dan boeken downloaden en lezen waar je ook bent.

 

Boeken voor 6+

Martine Letterie – Kook jij of kook ik? (Piet en Riet)
Zwijsen 2010, 142 bladzijden, illustraties van Rick de Haas, 6+
Piet en Riet zijn kok. Piet is moe. Hij wil weg. Hij gaat naar zee. Riet werkt nu heel hard. Hoe moet dat nu?

Paul van Loon – Een weerwolf in de leeuwenkuil
Leopold 2009, 154 bladzijden, illustraties van Hugo van Look, 6+
Lees de recensie(s) over dit boek
Als Dolfje zijn ogen opendoet, is het al licht. De volle maan is verdwenen. Om hem heen zijn allemaal wilde dieren. Waar is hij? Wat is er gebeurd? ‘s Ochtends vinden Daniël en Suzina in de Zoo een jongen met wit haar en een brilletje. Hij weet niets meer, zegt hij. Alleen dat niemand hem mag zien! Ze verstoppen hem in de Leeuwenkuil, hun geheime boomhut. Maar hoe lang kunnen ze hem geheim houden? En waarom doet hij zo raar als de volle maan opkomt?

Erik van Os & Elle van Lieshout – Nog een mop?
Zwijsen 2013, 62 bladzijden, illustraties van Claudia Verhelst, Heleen Brulot, Ineke Goes, Lars Deltrap, 6+
Lees de recensie(s) over dit boek
Dit moppenboekje is voor kinderen van 6 jaar en ouders. De moppen zijn gemakkelijk leesbaar vanaf AVI 1. Dit boekje is de opvolger van het succesvolle boekje ‘Wat een mop!’

Bette Westera – Een vreemd feestje
Gottmer 2014, 128 bladzijden, illustraties van Alex de Wolf, 6+
Lees de recensie(s) over dit boek
Als Jobs ouders een reis naar Egypte winnen, willen ze eerst niet gaan. Job is immers bijna jarig! Gelukkig staan de opa’s en oma’s te popelen om op hem te passen. En ze willen ook best zijn verjaardagsfeestje organiseren. Maar het plan om met de hele klas naar de Efteling te gaan vinden ze zonde van het geld. Een speurtocht met schatgraven is toch minstens zo leuk? Dat klopt. Tot het donker wordt en Job en zijn klasgenootjes nog niet thuis zijn van de speurtocht. Dan begint het thuisfront zich ernstig zorgen te maken…

 

Boeken voor 8+

Lisa Boersen – De stemmenslurper
Gottmer 2014, 163 bladzijden, illustraties van Lars Deltrap, 8+
Lees de recensie(s) over dit boek
Op een dag wordt er een pakje bij Mika afgeleverd. Tante To, die al jaren in de jungle woont, heeft het met een noodkreet naar haar familie gestuurd, want ze is bang dat de inhoud in verkeerde handen valt. Het blijkt een rietje te zijn dat stemmen opslurpt. Handig om mensen de mond mee te snoeren, denken Mika en haar buurjongen Danny, en ze proberen het meteen uit op Danny’s vervelende zus Jessica. Ook Mika’s moeder heeft iemand op het oog: haar baas. Wanneer alles anders loopt dan gepland, wordt het tijd om naar de jungle af te reizen en daar het mysterie van de ‘stemmenslurper’ te ontrafelen.

Annemarie Bon – Groeten van Terschelling
Zwijsen 2007, 92 bladzijden, illustraties van Gertie Jaquet, 8+
Lees de recensie(s) over dit boek
Tijdens een vakantie op Terschelling vindt Lucia een hele berg aangespoelde sportschoenen. Bij het verzamelen van de schoenen ontmoet ze Lennart met wie ze samen een leuke bijverdienste bedenkt

Rindert Kromhout – Op en top Ellie en Nellie
Leopold 2014, 104 bladzijden, illustraties van Annemarie van Haeringen, 8+
Ellie en Nellie zijn met hun ouders op weg naar Spanje. Als hun boot vergaat, spoelen ze aan op een strand in Italië. Algauw maakt de tweeling daar het dorpje onveilig.

Guus Kuijer – Het grote boek van Madelief
Querido 1983, 408 bladzijden, illustraties van Mance Post, 8+
Lees de recensie(s) over dit boek
Madelief is onverwoestbaar. Vijf boeken schreef Guus Kuijer over haar en die zijn gebundeld in Het grote boek van Madelief. Je kunt erin lezen hoe ze verhuist naar een buurt in een andere stad met bijna geen andere kinderen. Alleen Robbie de Rover woont er ook; hij heeft zich verschanst in een dichtgetimmerd huis. Madelief krijgt ook een nieuwe meester. Eentje die zo gek doet dat de kinderen hem meester Cowboy noemen. En als haar oma dood is gaat Madelief bij opa logeren. Door veel met hem te praten begint ze te begrijpen wat voor moeilijk leven oma gehad heeft. Maar Madelief maakt nog veel meer mee. Ze gaat de groep van gekke Eddie bespioneren omdat Tom dat wil. Daar komen beslist ongelukken van. Maar ze vindt Tom zo tof!

Joke van Leeuwen – Iep!
Querido 1996, 150 bladzijden, 8+
Warre vindt een wezentje dat lijkt op een vogel en op een meisje. Hij neemt haar mee naar huis. Maar na een poosje vliegt ze plotseling uit.

Reggie Naus – De piraten van hiernaast
Ploegsma 2011, 87 bladzijden, illustraties van Mark Janssen, 8+
Lees de recensie(s) over dit boek
Op een dag hoort Michiel een hoop kabaal buiten. Als hij gaat kijken, gelooft hij zijn ogen niet: naast hun huis verrijst een houten bouwwerk dat nog het meest op een schip lijkt. Maar dat is nog niet eens het vreemdste. Zijn nieuwe buren zijn namelijk piraten! In de greppel rond hun huis zwemt een waakhaai, en eten doen ze met handen en dolk. Michiel sluit algauw vriendschap met Billy, de zoon van de piraten. Maar niet alle buurtbewoners zijn blij met de komst van het piratengezin…

Selma Noort – Onze hond is een held! (Donders!)
Leopold 2011, 92 bladzijden, illustraties van Els van Egeraat, 8+
Jan en Dani Donder zijn dikke vrienden. Ze hebben toevallig dezelfde achternaam. Als het hondje van hun vriend Karel verdwijnt, gaan ze met hun reusachtige Deense dog Wendolien op zoek.

Oirik – Dickie en Giga worden keihard aangevallen
Gottmer 2015, 148 bladzijden, illustraties van Oirik, 8+
Dickie en zijn zusje Valerie krijgen onverwacht bezoek uit de ruimte van Giga. Gelukkig vinden ook de volwassenen in Zeeduin Giga leuk. Maar de komst van nieuwe ruimtewezens, de griezelige, stinkende Grokodokos, verandert alles.

Ruben Prins – Het geheim van Guus
Zwijsen 2013, 44 bladzijden, illustraties van Mariëlla van de Beek, 8+
Guus heeft als keeper altijd geluk. Maar dan wordt zijn tas gestolen. Daar zit zijn geluksonderbroek in. Maar heeft Guus die wel nodig?

 

Boeken voor 10+

Caja Cazemier – Windkracht Merel
Ploegsma 2010, 182 bladzijden, 10+
Wervelwind Merel heeft het druk met haar hobby’s en de twee gezinnen waar ze bijhoort. Haar musicalklas is het allerbelangrijkste. Vooral als ze auditie mag doen voor een landelijke theatervoorstelling.

Marion van de Coolwijk – Het geheime recept (De cupcakeclub 1)
De Fontein 2013, 128 bladzijden, illustraties van Miriam van de Ven, 8+
Zilver geeft een cupcakefeestje in de bakkerij van haar vader. Er gaat van alles mis, maar de cupcakes zijn superlekker! De vrienden verkopen de cakejes in de bakkerij. De recepten houden ze geheim… maar of dat lukt?

Jozua Douglas – De gruwelijke generaal (Costa Banana 1)
De Fontein 2015, 249 bladzijden, illustraties van Elly Hees, 10+
Lees de recensie(s) over dit boek
Rosa en Fico zijn de kinderen van president Fernando. Fico moet zijn vader later opvolgen en daarom mag hij nu alvast wetten verzinnen. Maar voor zijn dochter Rosa heeft de president weinig aandacht. Als zij op een dag ontdekt dat de gruwelijke generaal Sjasliek een gruwelijk plan beraamt, luistert niemand naar haar. Gelukkig weet ze haar broer Fico te overtuigen en komen ze samen in actie. Kunnen ze de generaal nog stoppen?

Marjolijn Hof – De regels van drie
Querido, 2013, 144 bladzijden, 10+
Twan en zijn tweelingzus Linde reizen met hun moeder en oma naar IJsland. Ze gaan naar Twans overgrootvader, opi Kas, die daar helemaal alleen woont. Opi Kas kan niet goed meer voor zichzelf zorgen en hij moet mee terug naar Nederland. Maar opi Kas denkt hier heel anders over. Hij heeft een ontsnappingsplan bedacht en vraagt of Twan hem wil helpen. Gelukkig heeft Twan een survivalhandboek meegenomen. Twan twijfelt. Wat moet hij doen? Opi Kas helpen of het geheime plan verraden?

Siri Kolu – Ik en de rovers (Ik en de rovers 1)
Gottmer 2011, 239 bladzijden, illustraties van Tuuli Juusela, vertaald door Annemarie Raas, 10+
Lees de recensie(s) over dit boek
Roos is onderweg naar haar oma als ze wordt gekidnapt uit de auto van haar ouders en gedwongen wordt in de auto van de familie Rover te stappen. Een ongelukje, eigenlijk, want normaal gesproken steelt de familie alleen Barbies, tijdschriften, snoep en andere fijne dingen. In eerste instantie is Roos geschrokken, maar ze went snel aan het vrije leventje bij de Rovers. Tijdens een zomerfeest met soortgenoten krijgt de familie ruzie en moet vluchten.

Hans Kuyper – F-side story
Leopold 2013, 88 bladzijden, illustraties van Annet Schaap, 10+
Naomi verhuist van Rotterdam naar Amsterdam. Geen probleem. Nieuwe buurt, nieuwe school? Kan ze aan. Maar een klas vol Ajax-fans, die stuk voor stuk boos naar haar Feyenoord-sjaal kijken… Hoe overleeft ze dat?

Mirjam Oldenhave – Briljant! (Bokma & Bo)
Ploegsma 2009, 140 bladzijden, 10+
Bij de zakenman Luitink is ingebroken. Rechercheur Johnnie Bokma gaat op onderzoek uit. Als Bo op het hondje van de rechercheur moet passen, wordt hij betrokken in het avontuur.

Lincoln Peirce – Niek de Groot flikt het ‘m weer (Niek de Groot 2)
De Fontein 2012, 224 bladzijden, illustraties van Lincoln Peirce, vertaald door Anne Douqué, 10+
Lees de recensie(s) over dit boek
Niek is voorbestemd voor iets GROOTS, iets WEERGALOOS! Iedereen zal hij voorbijstreven. Maar simpel is dat niet. Zeker niet met aartsvijand Gina in de buurt. Niek HAAT Gina! Maar volgens zijn vrienden is het verschil tussen haat en liefde erg klein… Dan slaat het noodlot toe. Niek en Gina moeten SAMEN een werkstuk maken. Gina ziet haar perfecte cijferlijst als sneeuw voor de zon verdwijnen. Kan Niek haar redden van een onvoldoende, of loopt alles anders dan gepland?

Simon Scarrow – Vechten voor vrijheid (Gladiator 1)
Gottmer 2011, 288 bladzijden, vertaald door Maria Postema, 10+
Marcus Cornelius Primus wordt als jonge rekruut ingewijd in het harde bestaan van gladiator. Zijn dagen worden beheerst door strikte discipline en afmattende trainingen. Maar hij kan zijn verleden niet zomaar vergeten: zijn vader, ooit een gevierde centurio, werd door soldaten vermoord, en zijn moeder werd ontvoerd en als slavin verkocht. Marcus is vastbesloten om Pompeius de Grote, die destijds commandant van zijn vader was, te vinden en hem om hulp te vragen. Het recht moet zegevieren en zijn moeder moet bevrijd worden. Wat Marcus echter niet weet is dat hij een levensgevaarlijk geheim met zich meedraagt. Als de andere Romeinen hier lucht van krijgen, is hij zijn leven niet meer zeker

Niki Smit – 100% Anna
De Fontein 2007, 128 bladzijden, illustraties van Janneke Dröge, 10+
Lees de recensie(s) over dit boekDe rijke Anna schaamt zich voor haar ware afkomst. Ze doet net alsof ze niet rijk is, maar dan verschijnt haar foto op de cover van het tijdschrift Beau Monde.

Maren Stoffels – Stapelverliefd
Leopold 2013, 130 bladzijden, 10+
Liv wil zangeres worden, maar dat mag niet van haar vader. Maar als Liv voor school moet samenwerken met klasgenoot Emil, merkt ze dat het ook anders kan.

Anna Woltz – Mijn bijzonder rare week met Tess
Querido 2013, 144 bladzijden, 10+
Op de eerste dag van de vakantie brak mijn broer zijn been. Dat was jammer voor hem, maar eigenlijk wel leuk voor mij, want bij de dokter kwam ik Tess tegen. Tess had bruine ogen met vlekjes erin. Ze kende haar eigen vader niet, zei nooit sorry en was nogal bazig: ik moest meteen een rare dans met haar oefenen op de parkeerplaats van de dokter. Het kon niet anders, zei ze. Haar leven hing ervan af. En dat is pas het begin van Samuels onvergetelijke vakantie. Tess heeft een plan bedacht om haar vader te leren kennen. Daar heeft ze één week de tijd voor. En Samuel moet haar helpen.

 

Boeken voor 12+

Gideon Samson – Zwarte zwaan
Leopold 2012, 212 bladzijden, 12+
Lees de recensie(s) over dit boek
Rifka heeft iets geweldigs bedacht. Ze verzint altijd al goeie dingen, maar zo goed als nu is het haast nooit. Ja, oké, Duveke zegt dan misschien wel dat het niet kan, maar wat weet die er nou van? Rifka laat zich door niemand tegenhouden. Ze gaat de hele wereld voor gek zetten. Een goeie schuilplaats vinden. Dat is het belangrijkste. Rifka moet daar eten en kleren verstoppen, en daarna zichzelf. Ondertussen krijgen haar ouders twee prachtige brieven en dan gaat alles vast en zeker precies zoals ze het heeft uitgedacht. Het is een ingewikkeld plan. Gelukkig is Rifka het slimste meisje van de wereld. Met een klein beetje hulp van Duveke wordt dit de stunt van de eeuw. Rifka heeft aan alles gedacht. Dus wat kan er nog misgaan? Niks toch?

Mel Wallis de Vries – Shock
De Fontein 2014, 256 bladzijden, 12+
Lees de recensie(s) over dit boek
Stel je voor: je beste vriendin verdwijnt na een schoolfeest. Alleen haar fiets en haar bebloede jas worden gevonden. Je wordt verscheurd door verdriet, maar ook door angst. Wat is er die avond met haar gebeurd? Pas na maanden lukt het je om je leven weer op te pakken. Maar dan keert de moordenaar terug. En dit keer komt hij voor jou. Kun je nog vluchten? Of is het te laat? De waarheid blijkt nog gruwelijker dan je had gevreesd.

 

Boeken voor 15+

Jennifer Brown – Hate list
Callenbach 2012, 367 bladzijden, vertaald door Ernst Bergboer, 15+
Lees de recensie(s) over dit boek
De lijst was eigenlijk haar idee. Maar Valerie kan haar ogen niet geloven als haar vriend Nick op een dag om zich heen schiet in de aula en doelbewust richt op de schoolgenoten op de lijst, de hate list. Ze probeert hem nog tegen te houden, maar het is al te laat. Valerie komt in een nachtmerrie terecht. Hoe zorgt ze ervoor dat haar onschuld bewezen wordt? Mag ze nog van Nick houden, nu hij anderen van het leven heeft beroofd? En wie zijn haar echte vrienden eigenlijk?

James Dashner – De labyrintrenner (De labyrintrenner 1)
Q 2014, 382 bladzijden, vertaald door Rogier van Kappel, 15+
Lees de recensie(s) over dit boek
Thomas komt terecht in een groot doolhof waar zo’n honderd jongens moeten zien te overleven. Niemand weet waarom ze daar zijn. Na de komst van een meisje raken de gebeurtenissen in een stroomversnelling.

Carlos Ruiz Zafon – De nevelprins
Signatuur 2010, 180 bladzijden, vertaald door Nelleke Geel, 15+
Lees de recensie(s) over dit boek
In een dorp aan de kust ontdekt Max dat de angstaanjagende standbeelden in een ommuurde tuin alles te maken hebben met de Orpheus, een schip dat 25 jaar eerder in een zware storm verging.

 

Ik heb al een aantal boeken gedownload. Welke boeken wil jij gaan lezen?

 

 

bol.com[link_Bruna url=”http://www.awin1.com/cread.php?awinmid=8378&awinaffid=370483&clickref=bruna-algemeen&p=https%3A%2F%2Fwww.bruna.nl%2F”]