Winnaar Woutertje Pieterseprijs 2016

geplaatst in: overzicht | 0


logo Woutertje PieterseprijsOp 16 mei werd de Woutertje Pieterseprijs in Amsterdam uitgereikt. Deze prijs wordt sinds 1988 door een jury uitgereikt aan het beste literaire jeugdboek. Hier kun je zien welke boeken er genomineerd waren.

 

De winnaar is….

Stem op de okapi, met tekst van Edward van de Vendel en illustraties van Martijn van der Linden.

foto van de winnaars Woutertje Pieterseprijs 2016

 

Edward van de Vendel – Stem op de Okapi
Querido 2015, 144 bladzijden, illustraties van Martijn van der Linden, 8+
Lees de recensie(s) over dit boek
Is de okapi nog niet jouw lievelingsdier? Hoe kan dat? O, je hebt dit boek nog niet gelezen. Komt goed. Schrijver Edward van de Vendel en tekenaar Martijn van der Linden zijn grote okapi-fans. In dit boek vertellen ze je alles over dit lieve, schuwe dier. Over de zonnestrepen op zijn billen, bijvoorbeeld. Over Oni, het baby-okapietje. Over okapi-verzorger Rob. Over een raadselachtig okapi-geluid. Over het Okapi Museum. Een boek vol met informatie, met verhalen, met interviews, met tekeningen, met schilderijen, met gedichten, met alles dus, over de okapi. Een boek zoals je nog nooit hebt gezien. Maar áls je het hebt gezien, is de okapi je nieuwe lievelingsdier. Komt goed.

 

 

Lees dit boek
De leukste plek om een boek te kopen is een (kinder)boekwinkel. Als je toch online wilt kopen doe dat dan via een linkje hieronder en ondersteun mijn website. Of leen het boek bij de bibliotheek in Nederland of in België
bol.com
[link_Bruna url=”http://www.awin1.com/cread.php?awinmid=8378&awinaffid=370483&clickref=bruna-algemeen&p=https%3A%2F%2Fwww.bruna.nl%2F”]

 

De foto is afkomstig van de website van de Woutertje Pieterseprijs en is gemaakt door Chris van Houts, logo komt van de website van de Woutertje Pieterseprijs

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Geef een reactie