Voor christelijke scholen is er een eigen kinderjury, de EigenWijsPrijs. Kinderen in groep 3-5 en groep 6-8 lezen de aangemelde boeken. Deze boeken zijn ingestuurd door de uitgverijen Callenbach, Columbus, De Banier, Den Hertog en Kwintessens. Daarna mogen de kinderen in april stemmen op hun favoriete boek. In mei vertelde de organisatie welke boeken kans maken op de EigenWijsPrijs. Op 10 juni werden de winnaars bekend gemaakt. Bekijk hier welke boeken er genomineerd waren.

 

Groep 3-5 gaf de meeste stemmen aan…

Ina van der Beek – Mees en Tijn en de campingdief
Den Hertog 2014, 78 bladzijden, illustraties van Melanie Broekhoven, 8+
Mees gaat met zijn familie en neef Tijn op vakantie naar Italië. Na een paar dagen raakt zijn vader zijn portemonnee ineens kwijt. Zou er een dief op de camping zijn?

 

Groep 6-8 gaf de meeste stemmen aan…

Willeke Brouwer – Silvester… en de bizarre verhuizing (Silvester 1)
Callenbach 2015, 224 bladzijden, illustraties van Willeke Brouwer, 10+
Lees de recensie(s) over dit boek
Silvesters ouders besluiten te verhuizen van Burgerdam naar IJsselbroek. Maar Silvester denkt dat zijn ouders gek geworden zijn, hij wil echt niet weg uit de stad. Samen met zijn beste vrienden Mick en Elvis en bedenkt hij een plan om de verhuizing tegen te houden.

 

Daarnaast was er ook een jury die een prijs uitreikte aan het beste boek volgens hen. Het Hoogste Woord ging dit jaar naar…

Ineke Kraijo – Eileen
Mozaïek 2015, 304 bladzijden, 15+
De vader van Eileen (heeft een zwakke gezondheid en haar moeder is gestorven. Ondanks dat de knappe zoon van een Engelse landheer verliefd op haar is, kiest ze voor de arme Thomas.

 

 

bol.com[link_Bruna url=”http://www.awin1.com/cread.php?awinmid=8378&awinaffid=370483&clickref=bruna-algemeen&p=https%3A%2F%2Fwww.bruna.nl%2F”]

 

 

Bewaren

Geef een antwoord