boekomslag Anke Kranendonk - Lynn

Al bijna twaalf jaar is Linda gewoon Linda Pinda. Een beetje stoer, grappig, gek op sport en buiten spelen, een lichaam als een lange dunne lat en nog lang niet bezig met ‘meidendingen’. Maar dan zet één opmerking van haar favoriete gymjuf haar wereld op z’n kop. ‘Wie denk je wel dat je bent?’ Tja, vraagt ze zich af: wie ben ik? Met groot gemak past ze zich aan anderen aan: ze gedraagt zich chic bij het nieuwe mooie meisje uit de klas, ze doet interessant bij Marjorie, de dochter van de schooldirecteur, maar net zo lief raapt ze peuken van de grond met Fenna als die tabak voor haar broers zoekt. En dan die naam: Linda! Voortaan heet ze Lynn. Wie moet ze eigenlijk zijn als al die meisjes tegelijkertijd bij haar zijn? Is ze van iedereen een beetje, is ze alles door elkaar, of juist helemaal van niemand? Alsof dat nog niet genoeg twijfels zijn, is er ook nog de CITO-toets, en moeten haar kiezen getrokken worden, en komt de kermis naar het dorp – en daar mag zij natuurlijk als enige uit haar klas niet naartoe. Maar tussen al die drukte door komt Lynn er achter wie ze is: een beetje stoer, grappig, gek op sport… Lekker Lynn.

kno meer info over boek

Mening over het boek

Recensie van Femke (12-15 jaar)
Heb je het boek uitgelezen?
Ja
Wat vind je van het boek?
★★☆☆☆
Waarom heb je dit boek uitgekozen om te lezen?
Ik heb al andere boeken van deze schrijver gelezen, Ik heb het boek niet zelf uitgekozen, ik kreeg het van de uitgeverij voor een recensie te schrijven
Welke steekwoorden passen bij het boek?
kort, realistisch, saai
Hoe kom je aan het boek?
gekregen van uitgeverij
Zitten er plaatjes (illustraties) in het boek?
Nee
Wat vind je van de plaatjes? Passen ze bij de tekst?
Er zitten geen plaatjes in maar de foto van de cover vond ik wel goed bij het boek passen.
Wat vind je leuk aan het boek?
Het was niet echt mijn soort boek. Ik zou het zelf niet snel uitkiezen om zo’n soort verhaal te lezen. Maar als je wel van dit soort realistische boeken houdt vind je het vast wel goed. Het is duidelijk geschreven en goed verteld.
Wat vind je niet leuk aan het boek?
Het is niet mijn soort verhaal dus vond ik het niet zo boeiend
Is er iemand uit het boek die je in het echt zou willen ontmoeten? Wat zou je dan samen gaan doen?
nee
Wil je nog iets anders vertellen over het boek?
nee
Is het boek moeilijk of gemakkelijk te lezen?
Gemakkelijk
Zitten er moeilijke woorden in het boek?
Nee
Wil je het boek nog een keer lezen?
Nee, ik wil het boek niet nog een keer lezen
Voor wie zou dit een leuk boek zijn?
Voor iemand die jonger is dan 13. Denk meer voor meisjes dan voor jongensBewaren